El Cor Maragall actuarà al Municipal a favor de Càritas - Xavier Castillón

Divendres oferirà un concert de carnaval, patrocinat per la Fundació Valvi, amb una obra del venecià Adriano Banchieri (s. XVII)

L'entrada és gratuïta i s'hi recolliran aportacions voluntàries

El Cor Maragall, durant l'estrena del seu ‘Festino...', a l'últim concert de Tots Sants a l'Auditori de Girona Foto: J. RIBOT / ICONNA.

El Cor Maragall oferirà divendres un concert solidari al Teatre Municipal de Girona (21 h), patrocinat per la Fundació Valvi, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona. En aquest concert gratuït es recolliran aportacions voluntàries per a Càritas de Girona i les seves iniciatives d'acció social. En aquest concert de carnaval, el cor dirigit per Sara Pujolràs tornarà a interpretar l'obra Festino nella sera del giovedì grasso avanti cena, op. 18, composta a Venècia el 1608 pel compositor Adriano Banchieri, per ser interpretada durant el dijous gras, a les portes del carnestoltes. Per commemorar el seu 35è aniversari, el Cor Maragall va estrenar el seu Festino... en l'últim concert de Tots Sants, a l'Auditori de Girona, amb instruments d'època i tots els cantaires disfressats amb vestits cedits, majoritàriament, per l'Ajuntament de Sant Gregori i provinents de la Festa Remença que hi té lloc cada maig. Altres vestits han estat fets per components del cor.

“En aquest concert ens movem a l'escenari gairebé com si fóssim un cor d'òpera, i cantar i actuar alhora comporta un esforç important per als nostres cantaires. La veritat és que hem invertir molts esforços en aquest projecte i ens agradaria moure'l més, si fos possible”, afirma Sara Pujolràs, que dirigeix un cor de més de quaranta veus. En el concert de divendres també seran a l'escenari M. Àngels Pardàs (clavicèmbal), Pau Marcos (viola de gamba), Maike Burgdorf (tiorba i guitarra barroca) i el narrador Salvi de Castro.

El Festino nella sera del giovedì grasso avanti cena d'Adriano Banchieri (1568-1634) està estructurat en petites escenes independents, relacionades sobretot amb l'amor i el desamor, en la primera part, i amb els animals, en la segona, “de vegades amb segones intencions”, com subratlla Pujolràs. La interpretació dels cantaires i els músics es reforça amb les projeccions d'algunes il·lustracions de l'artista Isaac d'Aiguaviva, també membre del cor.

El Cor Maragall té també en perspectiva el concert sacre que ofereix tradicionalment el dissabte abans de Rams a l'església del Mercadal, i un altre concert benèfic, en aquest cas per a l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, que oferirà per Temps de Flors amb altres corals, a l'església de Sant Feliu. I ja comença a pensar en el seu concert de Tots Sants: “Encara no sabem què farem, però segur que serà alguna cosa festiva”, diu la directora.

La bona feina de Càritas

Pujolràs subratlla la plena disposició del Cor Maragall per col·laborar amb Càritas perquè “està fent una gran funció, en aquests temps de tanta necessitat”. La coordinadora de l'àrea de responsabilitat social de Càritas, Maria Solernou, agraeix al Cor Maragall i a la Fundació Valvi aquesta “oportunitat” per donar a conèixer la seva feina i “canalitzar la solidaritat de la societat gironina”, a través dels voluntaris que donaran informació al públic a la porta del Teatre Municipal.

El PuntAvui -  http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/823639-el-cor-maragall-actuara-al-municipal-a-favor-de-caritas.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda