CONCERT BENÈFIC I GRATUÏT PER "CÀRITAS GIRONA" - "FESTINO NELLA SERA DEL GIOVEDI GRASSO AVANTI CENA" - COR MARAGALL (GIRONA) - Lluís Gil

 


El proper divendres 20 de febrer el COR MARAGALL, de Girona, posarà en escena i interpretarà l'òpera madrigalesca del compositor bolonyès Adriano Banchieri: FESTINO NELLA SERA DEL GIOVEDI GRASSO AVANTI CENA.

A les 9 del vespre
TEATRE MUNICIPAL

El concert tindrà el caràcter de BENÈFIC I SERÀ GRATUÏT. La seva programació ha estat possible gràcies a la col·laboració de la FUNDACIÓ VALVI, de Girona, i l'AJUNTAMENT de la ciutat.
Els assistents tindran la possibilitat de fer el seu donatiu en favor de CÀRITAS DE GIRONA. 

Adriano Banchieri (Bolonya, 1568-1634) fou un monjo benedictí, compositor, organista, teòric de la música i poeta, de finals del Renaixement i principis del Barroc. Va escriure també misses, salms i motets.

El Festino nella sera... és una comèdia madrigal, gènere que va ser considerat precussor de l'òpera. Estructurada en vint quadres, és una obra pensada per ser representada la tarda del dijous gras, abans de sopar. És una obra còmica, pels textos de cada quadre, i les diferents parts, que porten noms com madrigale, giustiniana, vilanella, canzonetta,... són una sàtira, una burla de les formes musicals de l'època que portàven aquests noms.
És un dels primers madrigals representatius del seicento italià, que s'inspira en situacions de la commedia dell'arte. (Xavier Merino).

TOTHOM HI ÉS CONVIDAT!!!


Publicat per Lluís Gil al seu bloc La paraula escrita
http://laparaulaescrita.blogspot.com.es/2015/02/concert-benefic-i-gratuit-per-caritas.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda