CAP DE SETMANA INTENSIU 2015 - Pepus Daunis

 
 Un moment del treball amb la Sara i la Laia




Un quart de quatre del dissabte 31 de gener; comencen a caure quatre gotes. En un racó de Girona la Teresa, comença a recollir l’altra Teresa, l’Anna..., té un cotxe prou gros ara. A l’altra punta en David passa a recollir en Xavier. Al centre, a la Plaça Catalunya, la Rosa Maria recull en Pepus, però han de deixar a terra l’Ana Isabel, que vindrà més tard, per un contratemps de darrera hora. I així diversos cotxes es van omplint amb prop de 40 persones. Destinació? Cap de setmana del Cor Maragall a la Platja d’Aro, a l’Hotel Costa Brava.


Un any mes, el Cor es troba a l’hotel per passar un parell de dies d’assaig, convivència i harmonia (res més escaient, tot tractant-se d’una coral).


A les 4 està prevista l’arribada, però... aquelles quatre gotes es converteixen en una pedregada a l’alçada de Llagostera que deixa la carretera ben emblanquinada. Pedregada que va permetre, als qui anaven més tard, veure sortir les màquines llevaneus. I això que encara no havíem començat a cantar!


A dos quarts de cinc, un cop ja instal·lats i xafardejades les habitacions, comença  una primera sessió de treball de tot el cor amb la Laia, que un any més ens ajudarà a millorar, fent-nos fer exercicis de concentració, de cos i de respiració. És difícil explicar breument algun dels exercicis que ens feia fer i més, si quan ens dóna llibertat de moviment, fent-nos ocupar tot l’espai de la sala on ens trobàvem, ens trobem tots rodant com una baldufa sincronitzats en una mateixa direcció, exceptuant un parell de membres del cor. Sempre hi ha d’haver algú que va a contracorrent!

 
Foto 
Algú va a contracorrent!


Després de mitja horeta de descans, on el mal temps no ens deixa esbargir gaire a fora, passem a treballar per cordes. Una corda tota soleta per a la Laia, per polir, conjuntar, reforçar... Les altres tres van avançant les peces del concert de música religiosa amb la Sara. Van passant per les mans de la Laia ordenadament les sopranos, les contralts, els tenors i els baixos, fins a les 9, l’hora de sopar.


Havent sopat, cap a dos quarts d’onze comença l’assemblea i el ball. Ball? Sí, ball de càrrecs! En pocs moments ens trobem que renovem presidenta, a la Teresa Danés la substituirà la Rosa Maria Domingo, de vicepresident, a en Narcís Fusté el substitueix en Jordi Palomeras i una vocal, a l’Anna Fusté la substitueix l’Ana Isabel Rojas, que a més s’encarregarà de les fotocòpies.


A l’assemblea es fa un repàs de diversos temes: unificació de la carpeta, puntualitat dels assajos, sistema d’assaig, proposta d’una trobada de cantaires i excantaires,  local d’assaig, tresoreria, pressupostos i quota, comissió de promoció i recerca de concerts, comissió del concert de Fires... Tota una feinada ben conduïda pel secretari Quim i el tresorer David.

Curiosament, la majoria de nous càrrecs i membres de comissions estaven asseguts en el mateix sofà. L’any vinent tothom el defugirà! I cap a dormir, que l’endemà ens esperava més feina.


A les 8 del matí, amb un cel clar i sense cap núvol, el sol treia el nas just per la ratlla de l’horitzó. Era l’hora de llevar-se per tal de poder estar a dos quarts de 10 nets i esmorzats a la primera sessió de treball de diumenge. Fins al descans de 2/4 de 12, tots vàrem estar treballant les peces i després de mitja hora de descans, on ara sí que vàrem poder sortir a fora a gaudir del magnífic i radiant dia, tornem-hi, a posar en comú les peces assajades per cordes i fins a les dues, que començà el dinar.


A les 4 del diumenge, comença la desfilada de cotxes, ara en sentit invers, després de comentar a l’hora del cafè que ho havíem trobat curt i que no havíem pogut ni aprofitar una mica la preciosa platja i els preciosos paisatges que es poden veure des de la sala de l’hotel.


Pepus Daunis - 11 de febrer de 2015

Fotografia de Jordi Baquero

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda