LA NOVENA DE BEETHOVEN - Maria Pascua i Vila

 

Cantaires del Cor Maragall al Palau de la Música Catalana

Tot un repte! Tot va començar amb el projecte d’un concert participatiu a Girona el 12 de juny 2022. El Cor de Cambra de la Diputació de Girona, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana de Barcelona i tots els cors de Girona, l’orquestra simfònica del Vallès (seu a Sabadell, on va néixer el 1987, totalment privada) sota la direcció del director, Edmon Colomer (1956), de fama internacional.

Isabel Mantecon (Bilbao), directora del Cor de Cambra de la Diputació de Girona va dirigir els assajos dels cors a l’Auditori de Girona fins a acabar la seva tasca amb un assaig general.

La Isabel va fer un recorregut a cada un dels cors per escoltar-nos i situar-se en el treball que calia que fes cadascun. Un dissabte al vespre en escoltar el Cor Maragall, li agradà el so de les nostres veus i el treball que havíem fet amb la nostra directora, la Sara Pujolràs.

La sorpresa fou una nova proposta per al nostre cor: cantar la Novena juntament amb el Cor de Cambra de la Diputació de Girona i el Cor de Cambra del Palau de la Música, amb orquestra i director, a diferents escenaris d’arreu de Catalunya.

A la Novena simfonia de Beethoven és bonic que hi hagi un bon coixí de veus. Per a un Cor com el nostre en entrar dins aquest projecte tan exigent, i poder cantar al costat de cantaires de molt nivell interpretatiu que tots havíem sentit al Palau era com un regal i ens comprometia a estar a l’alçada i treballar amb rigor.

El projecte constava de tres concerts, un a Sabadell en un entorn a l’aire lliure en un paisatge natural al bell mig de Sabadell en el marc de l’Amfiteatre de Catalunya. El segon concert al Palau de la Música Catalana a Barcelona en el marc modernista incomparable, bressol del cant coral. El tercer d’aquest projecte ens portà a Terrassa, a la Factoria Cultural, antiga fabrica tèxtil transformada en un centre cultural modern.

Van ser uns dies de convivència i intercanvi d’impressions escalfant veu amb una sensació vital, vestits llargs i el mocador emblema del nostre Cor i, sobretot, la valoració de les nostres veus per ser escoltades per un públic excel·lent. Vam  sortir de cada concert amb la sensació d’haver fet un bon treball, amb una munió de veus de gran sonoritat. Tots aquests dies tornàvem cap a casa animats i contents de la feina ben feta.

La proposta ens va fer viure tot un somni, una convivència amb els companys del nostre Cor i dels altres cors i l’orquestra, assaigs extres, i un autocar al nostre servei per anar als diferents escenaris.


Mocador emblemàtic del Cor al Palau de la Música Catalana


 

Maria Pascua i Vila, 16 de juny de 2022

Fotografies del Cor Maragall

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda