CONCERT PARTICIPATIU DE LA 9A SINFÒNIA DE BEETHOWEN, 12 de juny 2022 - Maria Pascua

  

L'aspecte impressionant de l'escenari


Diumenge 12 de juny, a l’auditori de Girona, sonaren amb força les diferents corals de la nostra ciutat acompanyades pels seus directors, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona amb Isabel Mantecon; la Capella Polifònica de Girona amb Martí Ferrer; el Cor Filharmonia amb Irene Llongarriu, la Coral del G.E.i E.G amb Pilar Sanz i el nostre Cor Maragall amb Sara Pujolras. Ens acompanyaven el Cor de Cambra del Palau de Música de Barcelona dirigit per director Xavier Puig, l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Edmon Colomer i els solistes Marta Mathéu, soprano, Marga Cloquell, mezzosoprano, Antoni Lliteres, tenor i Elias Arranz, baríton. Tots plegats dirigits per Edmon Colomer.

El concert va constar de dues parts, la primera amb el Cant espiritual de Xavier Montsalvatge (1912-2002) cantat pel Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana de Barcelona i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona.

A la segona part la 9a simfonia, en re menor, op.125, “Coral”, de Ludwig van Beethoven (1770-1827).

L’organització va fer tots els esforços per fer cabre tots els cors, orquestra, solistes i director, en el marc incomparable de la sala Montsalvatge de l’Auditori. Tres-centes veus van interpretar juntes, un dels passatges més bonics de la història de la música. Un concert d’una magnitud inusual amb un text que demana un món millor i la lluita contra la desigualtat i la injustícia a la nostra societat actual.

Participar-hi va ser una meravella, una emoció, un goig. El so retrunyia dins els nostres cors. Va ser una gran tarda de música amb un auditori ple a vessar. El públic va vibrar amb el ressò de les veus i de l’orquestra. Cada nota, cada instrument ens van fer sortir les emocions a flor de pell.

Érem conscients que el públic esperava un bis però per l’exigència de les obres el director, Edmon Colomer, va considerar que la tarda ja havia estat prou feixuga

Els aplaudiments una vegada i una altra varen ressonar llargament a la sala.

En sortir cadascun dels cantaires respiràvem l’alegria i l’escalf que ens donava el públic amb els comentaris elogiosos del que, entre tots, havíem aconseguit.

No ha estat el nostre primer concert participatiu i esperem que no sigui el darrer.

Edmon Colomer saluda Sara Pujolràs





Maria Pascua i Vila, 22 de juny de 2022

Fotografies del Cor Maragall



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda