ÀNGELS ALABERT FELIU, CREU DE SANT JORDI DE LA GENERALITAT - Agustí Coma Alabert

 

Finalment ha arribat el dia tan esperat: la nostra fundadora i directora durant els primers 30 anys del Cor, l’Àngels Alabert Feliu, ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi al Palau de la Generalitat a Barcelona el passat 21 de setembre a la tarda. Aquest importantíssim guardó tan merescut, li va ser comunicat oficialment el 10 de març d’aquest any 2020 en aquell moment en què es desconeixia encara l’impacte i la durada que tindria la pandèmia del covid-19. I de fet, unes setmanes després la Generalitat ajornà indefinidament aquesta entrega de la Creu, que havia estat prevista pel dia de Sant Jordi (23 d’abril). Malgrat les dificultats a les que ha hagut de fer front el president Quim Torra, primer amb l’impacte de la pandèmia i ara amb aquesta inhabilitació imposada pel Tribunal Suprem,per fi el 17 de setembre la Generalitat confirma la data del 21 del mateix mes per guardonar l’Àngels amb la Creu de Sant Jordi! Degut a la prohibició de públic i fins i tot d’acompanyants de la família propera, prohibició motivada pel rebrot epidemiològic de finals de l’estiu, a la cerimònia d’entrega només la seva filla Gemma n’ha estat testimoni per part de la família.I això gràcies a un permís especial que li han concedit, al tenir l’Àngels dificultat evident per desplaçar-se. Però tots des de la distància inevitable ens hi vam sentir molt propers i a més TV3 va enregistrar un vídeo de l’acte que ens ha de fer arribar properament.

 

 Felicitem de tot cor l’Àngels per la seva enorme tasca pedagògica a Girona, formant en moltes disciplines musicals vàries generacions de professionals i concertistes actuals. Ho va fer sobretot transmetent la seva experiència des del Conservatori de la nostra ciutat, però també gràcies al seu compromís excepcional en la recopilació i divulgació de la música catalana. I és que precisament ha estat gràcies a l’enorme voluntat de l’Àngels de difondre la nostra música, llengua i cultura per mitjà del moviment coral, el que a la dècada de 1970 la va animar a crear amb entusiasme al barri de Sant Narcís primerament la Coral Infantil Corranda; i poc després el 1979 ja el nostre Cor Maragall, un cor que gràcies a la seva directora actual la Sara Pujolràs continua avui imparable el repte tan important que va emprendre l’Àngels: el de transmetre amb entusiasme a tothom la nostra cultura musical, en definitiva la nostra identitat com a poble gironí i català.

 Aquesta Creu de Sant Jordi no hagués estat possible sense l’esforç dels cantaires del Cor Maragall recollint cartes d’adhesió de celebritats tant de l’àmbit polític, inclosa la del mateix Carles Puigdemont anant d’aquí fins a Bèlgica per aconseguir-la, com de l’àmbit musical a nivell de tot Catalunya. Per tant, us donem gràcies molt sincerament a tots els cantaires i ex-cantaires que ho heu fet possible !!

Estimada Àngels, continuarem amb empenta aquesta tasca teva i volem felicitar-te de tot cor pel reconeixement que et brinda Catalunya i que tant et mereixies. Una abraçada ben forta de tots nosaltres !!!

Cantaires i ex-cantaires del Cor Maragall


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda