ÒPERA - LES MAMELLES DE TIRÈSSIES - Francis Poulain

Des d'ara penjarem al blog totes les notícies que ens enviï la Gemma http://www.gemmacomaalabert.com/ dels seus concerts, gires i activitats musicals. 
Així estarem al corrent de tot allò que ens faci saber, que serà, ben segur, una part important de la seva trajectòria artística.
La última que ens ha enviat, i que també rebem per correu electrònic, és la d'aquesta òpera "Les mamelles de Tirésies", de Francis Poulenc.

Opéra bouffe en un pròleg i dos actes. Llibret de Guillaume Apollinaire i música de Francis Poulenc. Fou estrenada el el 3 de juny de 1947 a l'Opéra comique de París. S'estrena al Gran Teatre del Liceu.

El missatge que el pròleg fa explícit és la imperiosa necessitat de fer criatures que té França (el drama és de la Primera Guerra Mundial i l’òpera de la Segona). Obra de gran inventiva i creativitat, situada a Zanzíbar, presenta una sèrie d’escenes de ritme trepidant basades en l’absurd, amb personatges al límit de la bogeria. Es pot situar en el corrent decididament surrealista.

La música de Poulenc, exquisida, recorda sovint l’opereta vienesa per l’abundància de polques i valsos, i aporta nombrosos pastitxos, amb una instrumentació subtil i rica. 

Dues representacions al Gran Teatre del Liceu, de Barcelona, els dies 27 i 29 de Maig a les 8 del vespre.

El repartiment: María Bayo, David Menéndez, Gemma Coma - Alabert i altres. 
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Cor Madrigal

La foto de la Gemma és de: 123people.com
La foto de l'ópera és de: operaxxi.com
Publicat inicialment per Lluís Gil el 13 de maig de 2010

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda