BENVINGUDA AL CONCERT GIRONA TEMPS DE FLORS 2010 - LLUÍS GIL

Bon dia i benvinguts,

El Cor Maragall hem vingut a oferir-vos un concert de primavera. Tips com estem de tanta pluja -primaveral-, avui, amb aquest dia radiant, volem passar-ho bé i fer-vos-ho passar bé, esperem, amb un concert alegre, un xic desenfadat i molt variat.

És una bona època per viatjar i farem justament això. Emprendrem el viatge des de França, on un compositor, anònim, va deixar escrita una cançó de taverna: Tourdion. Ens anirà bé per agafar forces per el viatge. Beurem i menjarem per anar cap a l'Argentina, d'on cantarem una cançó de carnaval El Humauaqueño i ràpidament aterrarem a Galícia per oferir-vos-en una de popular O voso galo comadre.

La segona etapa ens ha tornat des de Galícia als E.E.U.U. Recordarem els espirituals negres amb Deep River (Riu profund) i Goodnight, well it's time to go (Bona nit, bé és hora de marxar).
I dels E.E.U.U. arribarem a casa nostra. Cantarem una cançó d'amor, de valls i muntanyes, de cels i de flors: Idil·li.
I com que ens agafa a prop, coincidint que és el dia de la Comunitat valenciana i la seva patrona la Verge dels desemparats, cantarem dues cançons populars: El bolero de Guadassuar i Xumba, xumba.

Per acabar i com a premi per l'esforç d'un viatge tant llarg i variat, anirem al Brasil. Cantarem Balaio, la història d'un noi que vol ser un cistell (balaio), per anar sempre penjat de la cintura de la noia que estima.

I, com que avui és el dia de les flors els preguem que ens permetin regalara-los-en una. És d'un poeta, en Xavier Berraondo:

Ha nascut una flor
enmig del meu silenci
i perquè no vull que es pensi
li diré pensament.

 


Publicat inicialment per Lluís Gil l'11 de maig de 2010

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda