ENTREVISTA A LA SARA AL PUNT DIARI DEL 9 DE MAIG DE 2010 - TEMPS DE FLORS

Va entrar al Cor Maragall amb només 11 anys. Gairebé trenta anys després ha substituït la seva «senyoreta», Àngels Alabert, al capdavant del cor: «Una colla d'amics en què hi ha comunicació i bon ambient tot i la diferència d'edats». Els seus 45 membres tenen entre 25 i 70 anys. «Està molt bé que hi hagi deu corals en una ciutat com ara Girona; cadascuna té un tarannà i una sensibilitat propis», diu. Avui el Cor Maragall actuarà als jardins dels Alemanys (12 h), en el marc del Temps de Flors.

Sara Pujolràs i Naspreda (Girona, 1969) porta tota la vida vinculada a la música, també professionalment: des de fa 20 anys és professora del Conservatori de Girona, de música de cambra i de piano. Al mateix centre, va tenir com a professora (de piano, d'harmonia, d'història de la música, etc.) Àngels Alabert, que per a ella era «la senyoreta». Alabert la va reclutar per al cor tot i que el Maragall mai no ha estat una coral infantil. Però Pujolràs era alta i, a més, mostrava aptituds.



«Tot està ple de records del cor, perquè hem viscut moltes coses junts» explica Pujolràs. «Recordo, per exemple, la primera vegada que vam anar a la Catalunya del Nord, perquè ens feia molta gràcia travessar la frontera i, a més, ens vam disfressar de personatges de l'època medieval per a aquell concert», hi afegeix.
El Cor Maragall assaja un cop a la setmana al centre cívic de Sant Narcís i ha estat molt vinculat al barri des de la seva fundació. Els cantaires, però, provenen d'arreu de les comarques gironines, i ara el cor també reflecteix la nova realitat social del país amb alguns nouvinguts d'Àfrica i Sud-amèrica.
Pujolràs, que també dirigeix la coral de noies Xàntica, va agafar el relleu d'Alabert després del concert de Fires de l'any passat, que va servir per celebrar els 30 anys del cor i homenatjar la seva fundadora i directora històrica. «El meu caràcter no és el mateix que el d'Àngels Alabert, i a la música t'has de comunicar molt: un intercanvi que cadascú fa a la seva manera», contesta quan parlem de possibles canvis al cor. Pujolràs vol fomentar la convivència entre cantaires amb trobades de cap de setmana, i també vol aprofitar les possibilitats que ofereix internet per ampliar el repertori. La base del cor és encara la música catalana, però en el concert d'avui també sonaran cançons «primaverals i desenfadades» del Brasil, els Estats Units, França i Galícia.
El Cor Maragall té cites importants, juntament amb altres cors gironins, com ara el concert amb Maria del Mar Bonet, en el marc del Festival de Músiques Religioses i del Món, i la Missa de la coronació de Mozart, a finals d'any.
Entrevista: Xavier Castillón Fotografia: Jordi Soler
Publicat inicialment per Lluís Gil el 10 de maig de 2010

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda