MISSA DE LA CORONACIÓ - W.A.MOZART - Concert participatiu Nadal 2010


En el concert participatiu d'enguany, que organitza l'Obra Social de "la Caixa" pels voltants de Nadal hi haurà una nombrosa participació del nostre Cor. Trenta-dos som els que ens hem decidit a cantar aquesta meravella del repertori de Mozart. Curta, però intensa, viva i plena d'emocions és aquesta peça que Mozart va escriure per a les celebracions de la Pasqua de 1779.
Sembla que aquesta missa deu el sobrenom "de la Coronació"a que es va interpretar a Viena durant les celebracions de la coronació de l'emperador Leopold II o la de l'emperador Francesc I d'Àustria.
Missa de la Coronació - Catedral de Mainz

Uns quants de nosaltres no podem oblidar el taller de l'Europa Cantat de Mainz, l'agost de 2006. Els assajos amb Erwin Ortner, un director de luxe (fundador del extraordinari Cor Schönberg), el director de les "comas" (indicació persistent, quasi obsesiva, perquè féssim correctament les separacions entre les frases), varen ser extraordinaris i d'una gran intensitat i emoció. La interpretació -l'últim concert, de l'últim dia- a la Catedral de Mainz, amb una orquestra simfònica (una quarantena de músics, nois i noies, d'entre 16 i 25 anys, no la podrem oblidar mai. 
A través d'aquest enllaç podeu escoltar el Credo interpretat per la Philarmónica de Viena i el seu Cor: http://www.youtube.com/watch?v=rlqXGk-RF-M&feature=related i més coses a: http://ca.wikipedia.org/wiki/Missa_de_la_Coronaci%C3%B3
Imatge: Lluís Gil

Publicat inicialment per Lluís Gil el 2 d'octubre de 2010

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda