CONCERT DE MÚSICA SACRA AL MERCADAL - 27 de març de 2010 - Xavier Merino

Hem fet la primera actuació a Girona des que ens dirigeix la Sara. Tot i ser un concert col·lectiu, amb participació de la Capella Polifònica i la Coral del GEiEG, va ser engrescador i hi posàrem tota la il·lusió. Els resultats, segons diuen els qui ens van sentir, van ser excel·lents.

Emperadriu de la ciutat joiosa, començà amb els solos de pandero i flauta de l’Anselm, l’Anna Fuster i en Xavier Oliver. La resta de cantaires ens hi afegim i el públic gaudeix del resultat, tot i que encara hi ha qui es pregunta d’on sortia la música tan íntima de les flautes i el pandero.

L’Ave Maria de Victoria, en una versió delicada i molt curosa amb les matisacions, va servir per acabar de guanyar-nos el públic.

Desprès la Salve Regina de Franz Schubert. Delicada i suau, expressió de sentiments interiors de culpa, penediment i esperança. Pregària plena de fe. Música que penetra profundament a l’interior dels oients i dels cantaires.

Locus Iste, introit de la Missa de dedicació d’una església, compost per l’austríac Anton Bruckner al segle XIX, és una obra d’una gran bellesa i brillantor, plena de sentiment i amb matisos, contrastos i cromatismes sorprenents.

Per acabar, l’espiritual negre Deep River, que és un bon exemple de l’expressió del dolor i l’espiritualitat dels esclaus negres del sud dels Estats Units. L’únic consol que els quedava era el cant religiós que expressava la seva esperança d’assolir una vida millor a l’altre món, a la festa dels sants. La melodia, que canten les contralts, és deliciosa i l’harmonia permet als baixos delectar-se amb els greus.

Quedàrem satisfets de la nostra actuació, tot i que cal que ens esforcem encara molt més. Estic convençut que ens anem acoblant bé amb la manera de dirigir de la Sara i que, en un futur proper, podem fer coses molt interessants. El coral Jesus Bleibet, de Bach, interpretat conjuntament amb les altres corals, clogué majestuosament el concert.
Xavier Merino
Publicat inicialment per Lluís Gil el 29 de març de 2010

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda