18 ! - CORAL XÀNTICA - 18è ANIVERSARI - Xavier Merino


Diumenge passat, 22 de maig, vaig tenir la sort d’asssistir al concert commemoratiu del 18è aniversari de la Coral Xàntica, dirigida per Sara Pujolràs, que també és la directora del nostre Cor Maragall.

Amb la Sala de Cambra de l’Auditori plena de gom a gom i l’acompanyament de l’extraordinari Joan Sadurní Trio, van interpretar un seguit d’obres d’autors sud-americans entre les que destacaria Duerme Negrito en versió d’Atahualpa Yupanqui, així com les quatre dedicades a Mujeres Argentinas, d’Ariel Ramírez. La japonesa Hotaru Koi, en versió de Roh Ogura, és una petita meravella i va ser una delícia de poder-la tornar a escoltar. Cançons jamaicanes, àrabs, musica de pel·lícules, Mamma Mia, d’Abba.

Les darreres cançons, per culminar el concert amb un crescendo de lliurament per part del públic, van ser l’havanera La barqueta, de Ramon Bartomeus, Himne dels Pirates, del musical Mar i Cel, d’Albert Guinovart, Qualsevol nit pot sortir el sol, de Jaume Sisa, en arranjament de Joan Sadurní amb part de la lletra aplicada a Girona, i Bon menú, Zöllner.

Vint-i-una veus ben avingudes, conjuntades i afinades, molt ben dirigides per la Sara. Cal dir que la Coral Xàntica va fornir amb atractives coreografies la majoria de les obres i van aconseguir entusiasmar el públic de totes les edats que omplia la sala. Va ser com una catarsi col·lectiva.

És bo de destacar l’acurada i justa direcció de Sara Pujolràs i l’excel·lent acompanyament del Joan Sadurní Trio, amb el mateix Joan Sadurní al piano, Enric Canada a la bateria i Pere Coma al contrabaix.

Esperaré amb impaciència el proper concert de la Xàntica. Per molts anys!


                                                                       Xavier Merino


Introduït per Lluís Gil el 24 de maig de 2011

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda