CONCERTS DE PRIMAVERA - Joaquim Güell i Poch

 

Concert de Música Sacra 2022

Per al Cor Maragall la primavera és temps de concerts. Cada any, per aquesta estació, tenim un concert darrere l’altre. N’acabem un i ja preparem el següent. De preparats ja els hi tenim tots però, entre concerts, només hi ha temps per polir els serrells que puguin quedar en una o una altra peça.

És un període amb molts esdeveniments i cadascun l’aprofitem per fer un concert que tingui el repertori convenient i la millor execució possible de les obres. Per exemple, no és el mateix un Concert de música Sacra que un de Temps de Flors. La situació fa que el repertori, el vestuari i la posada en escena sigui totalment diferent. La interpretació és el més important, sempre buscant la perfecció. Bé, el màxim de perfecció possible. I normalment ens en sortim amb prou èxit.

Comencem els concerts abans de Setmana Santa. El primer va ser el dia 1 d’abril, amb la participació al Concert de Música Sacra que organitza la FCEC a l’església del Mercadal de Girona a les 6 de la tarda. El dia abans del diumenge de Rams. Aquest el vam fer conjuntament amb el Cor de Cambra de Girona i La Capella Polifònica de Girona i a benefici de Càritas. En podeu trobar informació al blog del nostre Cor.


 Concert de Temps de Flors 2022

El següent concert el fem conjuntament amb la coral Kantikune de la ciutat flamenca de Hasselt, Bèlgica. Segons ens van explicar vinculen el cant amb el compromís social. Es dediquen a fer concerts a benefici d’entitats sense ànim de lucre. Nosaltres ho aprofitem per fer un concert a favor de l’associació Fràter de Girona que treballa per a la plena integració, formació i creixement de les persones amb diversitat funcional. Hem escollit aquesta entitat perquè hi ha diversos cantaires que hi col·laboren com a voluntaris. L’entrada serà de taquilla inversa o preu emocional al final del concert. Es farà a l’església de Sant Narcís a les 8 del vespre del dia 15 d’abril.

I com qui no vol la cosa ens plantem al mes de maig. Un dels principals esdeveniments que hi ha a Girona, en aquest mes, és Temps de Flors. Girona s'engalana per rebre un munt de visitants. Però no tot són flors i muntatges florals, també s'organitzen concerts. Fa molts anys que hi col·laborem amb un concert al qual convidem una altra coral de fora de Girona. Enguany vindrà la Coral Lo Lliri de l’Ametlla del Vallès. Posteriorment nosaltres li retornarem la visita. Aquest concert el farem el dia 13 de maig a l’església del Carme a les 8 del vespre.

Per acabar ens queda un altre concert benèfic al qual fa anys que participem juntament amb altres corals. L’Hospitalitat de Lourdes l'organitza per recaptar fons per poder fer el tren que cada any porta malalts a visitar la Mare de Déu de Lourdes. Aquest concert serà el 21 de maig a la Basílica de Sant Feliu de Girona.

                                                    Concert a benefici de l'Hospitalitat de Lourdes 2022

I quan tinguem enllestits aquests concerts continuarem enfeinats. Hem de començar de preparar el Concert de Fires.

Com podeu veure no parem de gaudir de la música i de tot allò que l’acompanya.

Us hi esperem a tots.


Joaquim Güell i Poch - 8 d'abril de 2023


Fotografies de l'arxiu del Cor Maragall

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda