Ho han tornat a fer. - Joaquim Güell



 

- Perdona, de què parles?

- Sí, de la Comissió de Comunicació i de Xarxes Socials del Cor Maragall. Ho ha tornat a petar i ha fet un esdeveniment mundial dins el món coral. Fa aproximadament dues setmanes que va treure el primer vídeocast del Cor Maragall.

- I què és un vídeocast?

- Un vídeocast es un fitxer multimèdia de curta durada on es barreja l’àudio i el vídeo per explicar històries, en aquest cas, la història del Cor Maragall. El primer va ser la presentació, però a la cuina de la Comissió en preparen més. Per si no el vas veure, et passo l’enllaç. Mira-te’l i digues què te’n sembla.

https://youtu.be/7t31yaI2wSs

No ho sembla, però crear un vídeocast té el seu intríngulis. Cal crear un guió amb el text de la història que vols explicar. També has de pensar quines imatges hi vols posar. Quan ho tens tot necessites una càmera per gravar (pot ser de mòbil, això si, però no pots tremolar en cap moment. Et recomano un trípode i així segur que no et canses). Un micròfon per gravar la veu de la persona que llegeix el text (t’ho explico fluixet i que no transcendeixi: mentre llegeix el text sempre hi ha algú que fa monades per veure si s’equivoca o riu. Com som, eh?). I per a les imatges hi ha la inestimable col·laboració de l’Isaac que fa els dibuixos que il·lustren i acompanyen el text. Quan es té tot això, s’entra en el meravellós mon de l’edició (és la combinació de veu i imatges i, a més, tots els efectes especials que hi vulguis afegir). Aquí no vull entrar-hi perquè és immens. I el resultat és el vídeocast que has vist.

Ep! Sé de bona tinta que estan a punt de treure el segon vídeocast del forn. Estigues atent a les xarxes que aviat ho anunciaran.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda