ALFONSINA STORNI – ALFONSINA Y EL MAR - Xavier Merino

 

  Alfonsina Storni

El mes de març de 2020 hi ha dues entrades al bloc sobre Alfonsina Storni: una explica la vida i obra d’aquesta poetessa argentina nascuda a Suïssa. A l’altra hi ha la lletra de la cançó Alfonsina y el mar, amb lletra de Félix Luna i música d’Ariel Ramírez, cançó que tenim al nostre repertori i que cantarem en el concert de Tots Sants i un parell de poesies d’Alfonsina. Això ens va ajudar molt a entendre el sentit de la cançó i el perquè de la lletra.

  Ariel Ramírez

Enguany es commemora el centenari del naixement del músic Ariel Ramírez, també argentí, i això ha mogut, la Sara, directora del Cor a tornar a programar la cançó.

Mercedes Sosa (1935-2009), cantant argentina anomenada “la Negra”, en va ser la primera intèrpret de la versió original de l’autor. Nosaltres en cantem l’arranjament per a veus mixtes que va fer el músic argentí Hugo de la Vega que ha dedicat bona part del seu treball al món coral com a director i arranjador.

Aquests dies hem trobat  a internet la versió original de Mercedes Sosa i les versions ben actuals de les cantants Sílvia Pérez Cruz i Rosalia.

En publiquem els enllaços per si voleu escoltar-ne aquestes tres versions. La nostra la podreu sentir el dia de Tots Sants a l’Auditori.


Mercedes Sosa: https://youtu.be/xqeyyH-PoFs


Sílvia Pérez Cruz: https://www.youtube.com/watch?v=CS1ZduEU_FI


Rosalia: https://youtu.be/ov8xCkjxOEA

 

Xavier Merino, 26 d'octubre de 2021

Il·lustracions extretes de Viquipèdia

Comentaris

  1. Genial Xavier, moltíssimes gràcies per compartir-ho i per fer bategar el blog del❤️amb els teus escrits

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Xavier. La teva dedicació i persevrrança és envejable i és una llàstima que ningú, pel que sembla,i jo el primer, faci cap comentark i referència al teu esforç. Miraré de correspondre't a veure si algú més s'anima.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda