CONFINAMENT/DESCONFINAMENT - Xavier Merino

 

 

A finals de febrer/primers de març es va començar a parlar de la possible gravetat de la pandèmia del coronavirus i ja havíem suspès l’assaig del 13 de març quan el Gobierno decretà el confinament domiciliari. Teníem diverses actuacions per fer entre març, abril i maig que, malauradament, van quedar suspeses o ajornades. Ens va saber greu però ens vam haver d’adaptar a les circumstàncies. I les circumstàncies van ser molt dures: setmanes i setmanes sense poder cantar i sense perspectives clares de quan hi podríem tornar. Vam fer alguna trobada telemàtica de cantaires en què no vam poder participar-hi tots, uns per manca dels estris adequats i altres per la manca de coneixements telemàtics. Fruit d’aquestes trobades va ser la proposta de fer un enregistrament des del confinament. I vam  escollir la benedicció irlandesa An irish blessing, una cançó amb la qual ens identifiquem molt i que hem cantat moltes vegades en celebracions o, també, en comiats dels qui ens han deixat. Va ser una experiència molt exigent, sobretot per als qui no havíem fet mai coses d’aquesta mena. L’organització i realització del vídeo va ser una feinada per al company Robert que també s’estrenava en aquests afers. Finalment, amb la supervisió de la Sara Pujolràs i amb il·lustracions del també cantaire Pere Romagós, Isaac d'Aiguaviva, directora del Cor vam poder posar el vídeo a la pàgina de youtube del Cor. Afortunadament els mesos de juny i juliol ja hem pogut fer diversos assaigs, sempre a l’aire lliure i mantenint la separació entre persones reglamentada. Els assaigs, de tenors i baixos per una banda i sopranos i contralts per una altra, els hem fet en espais que ens han deixat utilitzar cantaires que en disposen. Esperem que a primers de setembre ja podrem assajar tots plegats. A veure!

Podeu trobar l’enregistrament d’AN IRISH BLESSING a l’enllaç

https://www.youtube.com/watch?v=KsUu7bIrGPQ

i gaudir de l’espectacularitat de la feina feta per en Robert, l'Isaac i la Sara amb la col·laboració de bona part dels membres del Cor Maragall M’havia proposat de posar l’enllaç al bloc de seguida que vam tenir el vídeo a internet, però el confinament, que va tenir efectes secundaris per a moltes persones, em va produir a mi la incapacitat de fer determinades coses. Finalment he aconseguit superar aquest inconvenient i començo de fer alguna entrada al bloc.

 

 

Xavier Merino i Serra – 19 d’agost de 2020

Comentaris

  1. M'alegro molt que hagis superat "l'inconvenient" que dius i que continuïs amb el blog. Han sigut uns mesos durs i estranys (esperem que no tornin, si més no igual que aquests), però des de la vessant positiva també han servit per posar una mica d'ordre i replantejar moltes coses. Per la part que em toca en la cançó del confinament ha estat un plaer i una manera diferent d'omplir el temps (hauríem d'haver fet alguna més :-) ), així que la "feinada" que tu dius ha estat un "divertimento" molt divertit. Ja queda solament una setmana per retrobar-nos totes les cordes en l'assaig i deixar de ser un cor d'homes :-) :-)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda