PRESENTACIÓ DEL CONCERT DEL 40è ANIVERSARI - Teresa Ribas Roqueta



Benvinguts un any més al tradicional concert de Fires del Cor Maragall. Aquest any com veieu volem començar d’una manera un xic diferent perquè estem d’aniversari. Al cor Maragall celebrem 40 anys de la fundació i és per això que ens agrada poder compartir-ho amb tots el cantaires i excantaires a l’escenari per agrair al públic que sou aquí, i ho fem extensiu a tota la gent que en un moment o altre ens ha vingut a escoltar, l’assistència i aplaudiments que ens heu i han dedicat durant tot aquest temps.

Mireu, l’any 1979 quan el Cor Maragall va començar a treballar, varen passar algunes coses importants. Per exemple, varen donar el Nobel de la Pau a la Mare Teresa de Calcuta, també es va estrenar el musical Hair i es posava en marxa una companyia de teatre com el Tricicle. Mes a prop nostre, el Punt Diari, el mes de febrer del 79 va treure les seves primeres edicions.

Els primers concerts de Fires del cor Maragall varen ser al Saló de Descans del Teatre Municipal, després varem anar a la Mercè, mes tard aquí, a l’Auditori, a la Sala de Cambra, i des de fa més de 10 on som avui, la Sala Gran, la Xavier Montsalvatge.

En 40 anys passen coses i la moda també ens ha donat algun maldecap. Qui no recorda les preguntes: -Noies, faldilla llarga o curta? mitges negres? les camises tots negres o pot ser blanca? I els pentinats? quin canvi oi, i les “hombreres”? us en recordeu de les “hombreres”?

Quan mirem fotos dels inicis, que joves que ens veiem tots! Ara tots som un xic més grans, tenim el cabell un xic mes blanc, o n’hi ha, que ja no tenen cabell.



També hem viatjat, i tant!, hem estat a països com França, Suïssa, Itàlia, Alemanya, Noruega. Quan es celebren els Europa Canta, habitualment hi ha hagut cantaires del cor a qui ha vingut de gust participar-hi. Tot el que han après en aquestes trobades ha servit per ampliar el nostre repertori.

Han passat coses. I tant que han passat coses! Alguns varen començar sent estudiants i ara ja son pares i mares de família. Hem anat a uns quants casaments, hem vist uns quants naixements i també hem anat a algun enterrament.

Però avui la família que formem tots els membres del Cor Maragall estem contents i emocionats de tornar a ser aquí. És una ocasió especial i, com veieu, ens hem vestit de gala; obligat vestit llarg per a les senyores i els homes americana i pantalons negres, camisa blanca i corbatí. 

Mireu, els cantaires d’un cor i el seu director, directora en el nostre cas, ens esforcem per assajar i preparar un repertori que ens agradi a nosaltres, però que també pugui agradar i complaure el públic, i que aquest en pugui gaudir en el moment del concert.

El repertori d’avui és especial; l’ocasió s’ho val. Ha estat difícil de treballar però creiem que el resultat ha valgut la pena, segur que no us decebrà i en tot cas esperem que us sorprengui.

Us volem agrair que ens acompanyeu una vegada més.

En aquest concert passaran coses doneu-ho per fet i les emocions hi estaran molt presents. Si sou un xic de plorar us aconsello que tingueu un mocador a mà.

 



Abans de donar pas a la música, la Carme de Castro llegirà un poema que ha escrit la Gemma Funalleres dedicat al cor Maragall. La Gemma es una seguidora fidel i li agraïm molt que ens hagi dedicat aquesta poesia.

I després la Sara Pujolràs us explicarà la primera part del concert i el perquè de les peces i els seus autors. Ja us avanço que avui tindrem una estrena mundial.

Que gaudiu del concert! I si us agrada, us emplacem per l’any vinent.



Teresa Ribas Roqueta – Girona 01 Novembre 2019


 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda