EL CONCERT DEL 40è ANIVERSARI AL PUNT

CULTURA

El Cor Maragall celebrarà demà el 40è aniversari, en el concert de Tots Sants

 Interpretarà quatre obres creades expressament per a la formació coral per autors gironins

 En aquest concert gratuït participaran antics cantaires

El Cor Mara­gall cele­brarà demà, diven­dres, el seu 40è ani­ver­sari en el tra­di­ci­o­nal con­cert de Tots Sants, que tindrà lloc, com és habi­tual, a la sala Mont­sal­vatge de l’ Audi­tori de Girona , a les 12 hores del mig­dia, amb entrada lliure i gratuïta o, més con­cre­ta­ment, amb l’ano­me­nat “preu emo­ci­o­nal”, que per­met de fer alguna apor­tació voluntària després del con­cert, en funció del que s’hagi gau­dit de la música.
En aquest con­cert, la for­mació diri­gida per Sara Pujolràs inter­pre­tarà qua­tre peces que diver­sos autors giro­nins han com­post expres­sa­ment per al cor. Tres d’aques­tes obres van ser estre­na­des en un con­cert que va tenir lloc l’11 de març de 1990 a la cate­dral de Girona, per cele­brar el desè ani­ver­sari del cor, i van ser com­pos­tes per la seva fun­da­dora i direc­tora durant molts anys, Maria Àngels Ala­bert; el seu fill, Agustí Coma, i Josep Maria Gros­set. La quarta obra serà una estrena abso­luta: Gènesi (El perquè de tot ple­gat), de Miquel Sunyer, amb Salvi de Cas­tro com a nar­ra­dor, la mez­zo­so­prano Gemma Coma-Ala­bert com a solista, la pia­nista M. Àngels Pardàs i el quar­tet de corda Gio Solis­tes. A més, el con­cert es clourà amb qua­tre cançons, una per cadas­cuna de les dècades de vida del cor gironí, en la inter­pre­tació de les quals par­ti­ci­pa­ran antics can­tai­res del Mara­gall.
Sala de música Ala­bert
D’altra banda, el dis­sabte 9 de novem­bre tindrà lloc un acte d’home­natge a la pia­nista, com­po­si­tora i peda­goga Àngels Ala­bert i Feliu (Girona, 1937), fun­da­dora i direc­tora del Cor Mara­gall entre el 1979 i el 2009, que tindrà lloc al tea­tre del cen­tre cívic del barri gironí de Sant Narcís (19 h), on a par­tir d’aquell dia la sala de música rebrà el seu nom.
L’acte, orga­nit­zat per l’Asso­ci­ació de Veïns de Sant Narcís i el Labo­ra­tori de Cul­tura, inclourà la inter­pre­tació de diver­ses com­po­si­ci­ons de l’home­nat­jada, inter­pre­ta­des per Gemma Coma i Ala­bert, el vio­li­nista Agustí Coma i Ala­bert, el grup Paraula de Poeta –del qual també va for­mar part Àngels Ala­bert– i, evi­dent­ment, també el Cor Mara­gall.

Publicar al diari El Punt Avui+ el 31 d'octubre de 2019
http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1688297-el-cor-maragall-celebrara-dema-el-40e-aniversari-en-el-concert-de-tots-sants.html?cca=1

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda