COMUNICAT DE LA FCEC (Federació Catalana d'Entitats Corals) DAVANT LA SENTÈNCIAFETA PÚBLICA EL 14 D'OCTUBRE


                                                                   




Per la defensa dels drets fonamentals, de la llibertat i la democràcia
 
Coneguda la sentència condemnatòria dictada sobre els líders i activistes catalans, reclamem –ara més que mai- el respecte dels drets fonamentals d’expressió, reunió, manifestació i participació política, alhora que ens posem al seu costat, al de les seves famílies, al de les nostres institucions i al de la societat catalana.
 
Davant d’aquesta situació injusta que encara allunya més la resolució de l’anomenat “conflicte català”, cal denunciar la judicialització dels temes polítics i fer palès que la sentència no només afecta a les persones que figuren a la sentència, sinó que ens afecta a tots al posar-se en qüestió els drets socials i democràtics, la llibertat d’expressió i de manifestació, drets pels quals el nostre país ha lluitat durant molts anys. Ja l’any 2017 l’estat espanyol va ser el lloc del món on s’havien vulnerat més els drets i llibertats dels músics i artistes. També molts altres àmbits de la nostra societat s’està veient afectada per les modificacions del codi penal i la llei mordassa.
 
No podem permetre que la injustícia s’imposi i demanem un diàleg constructiu per arribar a consensos de país i acords que permetin una solució viable i la llibertat de les persones empresonades que no van fer cap acció violenta per assolir uns objectius polítics legítims i democràtics. La resposta de la ciutadania ha de ser conjunta, massiva i, com sempre, pacífica. A nosaltres ens correspon alçar la veu cantant. Per això ens unim a les accions promogudes per Músics per la Llibertat i el Poble que Canta, que us anirem comunicant.
 

FCEC
14 d’octubre de 2019


 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda