CONCERT SOLIDARI PER A L'HOSPITALITAT DE LOURDES - 20 de maig de 2018




L’endemà del concert de Temps de Flors a l’església del Carme de Girona, vam participar al VIè Concert de Corals Solidari a benefici de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes. Aquest concert té com a finalitat recaptar fons per ajudar a pelegrinar aquelles persones malaltes que no poden finançar-se el viatge.

El nostre Cor ha participat a tots els concerts que ha organitzat l’Hospitalitat. Sempre s’havien fet a l’església de Sant Feliu de Girona, mentre que enguany es va fer a l’església de Santa Maria dels Turers de Banyoles. Hi van participar tres corals més, dues de Banyoles i l’altra de Maçanet de la Selva. Dues de veus blanques i dues de mixtes.

 
 
Coral Veus de Can Puig

La primera d’intervenir va ser la Coral Veus de Can Puig, de veus mixtes, dirigida per David Franch. La seva intervenció, tast del que seria el concert, va ser molt ben acollida per tothom.


 
Cor les Marín

Després va actuar el Cor Les Marín, dirigit per Glòria Garcés. És un cor de veus blanques i van explicar que el nom Les Marín el van adoptar en honor de dues germanes banyolines que van dedicar la seva vida laboral al Museu Darder. Dues dones lluitadores dignes de ser imitades. Van interpretar molt acuradament diverses cançons, des del s. XVI fins a l’actualitat.





Cor MenthA

A continuació el Cor MenthA, de Sils, també de veus blanques, dirigit per Cristina Gavilán, que interpretà un seguit de cançons modernes i lleugeres, amb una coreografia molt adient. Van protagonitzar la part més moguda i alegre del concert.



Cor Maragall

El Cor Maragall, dirigit per Sara Pujolràs, tancà el concert amb part de les obres que ja havia cantat el dia abans al concert de Temps de Flors.

Després, les quatre corals conjuntament, vam cantar Shalom en una versió anònima a quatre veus, que va dirigir la Cristina Gavilán.

 
 
Cant comú dels quatre cors

L’església de Santa Maria dels Turers és un impressionant edifici gòtic construït als s. XIII-XIV, amb diversos afegitons de fins al segle XIX, de gran bellesa i unes dimensions espectaculars. Ens hi vam sentir molt còmodes. Gairebé es va omplir de públic. Esperem que la recaptació fos generosa i s’hagin pogut ajudar força malalts per pelegrinar a Lourdes.


La cantaire Montse Félez ens ha fet arribar aquest comentari per afegir-lo al post:


“Per a mi han estat molt boniques les dues darreres actuacions.

Vaig cantar molt a gust a l'església del Carme i encara més a Banyoles perquè soc banyolina i l'església de Santa Maria es plena de bons records d'infantesa i de joventut.

La meva cunyada que era al concert considera que fem de molt bon escoltar.

M'agrada el repertori que fem. Es culte i de bon gust.  

Jo pensava que el meu temps de cantar en corals ja s'havia acabat i mira per on que estic fent l'estiuet de Sant Martí a la coral Maragall!

Mai agrairé prou la bona acollida de tota la coral.

Montserrat Félez Garriga”


Xavier Merino i Serra

Fotografies Jordi Baquero

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda