CONCERT DE TEMPS DE FLORS 2018 - 19 de maig

 

Cor Maragall

Cada any, dintre de la setmana de Temps de Flors, que s’escau entre el segon dissabte i el tercer diumenge de maig, fem un concert a l’església del Carme, de Girona, amb una altra coral convidada. Enguany va ser el Cor Mardeveus de l’Escola Municipal de Música de Premià de Mar qui ens va acompanyar. Aquest Cor s’inicià en el curs 2004-2005, i actuà per primera vegada a l’església de Santa Maria per Nadal de 2004. Actualment el formen una cinquantena de cantaires i és dirigit per Helena Blanch.


Per nosaltres és un goig poder rebre la visita d’un cor amic i més dintre d’aquesta setmana en què se celebra tota una munió de concerts de diferents tipus. Cal remarcar que a l’església del Carme, en aquesta edició de Temps de Flors, a més del nostre, s’hi celebraren diferents concerts de música coral. Estem contents d’actuar en aquest espai tan acollidor i amb bona acústica per al cant coral.


La primera part del concert la interpretà el nostre Cor Maragall, dirigit per la Sara Pujolràs, amb el repertori següent:


DomineAugust Söderman (1832-1876)

Ave Maris StellaLajos Bárdos (1899-1986)

Tristis estRafael Manero (nascut el 1935)

I’m gonna sing – espiritual negre

L’estacaLluís Llach (n.1948), arranj. de Manel Oltra (1922-2015)

Al ventRaimon (n.1940), arranj. d’Antoni Ros Marbà (n.1937)

Free at last – espiritual negre, arranj. J. Hairston (1901-2000)

 

 Cor Mardeveus


El Cor Mardeveus, dirigit per Helena Blanch, protagonitzà la segona part del concert amb el programa que detallem:


On suuir – cançó finesa, amb arranj. de Matty Hyökki

Este es el canto de un joven corazón - cant mapuche de F.Canale i E.Villafañe

Scarborough Fair – popular anglesa, amb arranj. de Tomàs Grau

Song of Fulton and Gold – text de Rowan Ricardo Phillips i música de Sergi Rovira

Aizu Bandai San – popular japonesa, amb arranj. de Vic Nees

Lullaby of Itsuki – popular japonesa, amb arranj. de Vic Nees

Akaihana – popular japonesa

Musclo (del Bestiari de Pere Quart) – música de Manuel Oltra

Havanera de Premià – lletra de Jaume Arnella, música de Rafel Sala i arranj. de Ferran Martínez


Les actuacions d’ambdós cors foren intensament i llargament aplaudides pel públic que omplia l’església de gom a gom. Per agrair els aplaudiments els dos cors van interpretar conjuntament An irish Blessing, benedicció tradicional irlandesa, amb arranjament de James E. Moore.

 
 
Cant comú


Un bon concert compartit, que sempre és una festa, requereix una bona cloenda. La vam fer en una sala que ens va cedir el Centre Cívic del Barri Vell amb un bon berenar-sopar. A l’hora de les postres vam poder gaudir dels ‘bisbalencs’ artesans amb què ens va obsequiar el nostre company Prudenci.


M’agradaria remarcar que enguany L’estaca de Lluís Llach fa 50 anys. I Al vent, d’en Raimon, en compleix 59 (llàstima que no siguin seixanta). Nou anys més antiga una que l’altra i totes dues ben vives en el cor i el record del nostre poble. Van néixer en l’època fosca de la dictadura franquista i actualment ens acompanyen en una altra època marcada per la repressió, la mentida (potser postveritat?) i la manca de llibertat d’expressió a nivell d’estat.

En una data encara per determinar tornarem la visita al Cor Mardeveus i podrem gaudir altra vegada amb la seva companyia. I vindran més Temps de Flors i podrem tornar a cantar i a gaudir amb altres cors convidats.

Xavier Merino i Serra

Fotografies Jordi Baquero

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda