6a DIADA DEL CASTELL DE CERVIÀ DE TER – 30 d’abril de 2017

 



Vam tenir el goig de ser convidats a participar, amb un petit concert, a la 6a Diada del Castell de Cervià de Ter. Aquesta vegada amb motiu de la inauguració de les obres de restauració que s’han executat els últims anys.


Feia un dia tempestuós i un vent fortíssim empenyia les nuvolades que anaven sobrevolant el castell. Els núvols més gruixuts i negres tan aviat tapaven la visió de l’ermita i torre de Sant Miquel com del Santuari dels Àngels. Per sort, al castell, no hi va caure ni una gota i, fins i tot, a estones hi tocava el sol. Al cim de la torre hi voleiava, sobirana, una gran senyera.




El petit concert el vam fer en una de les terrasses que han aparegut després de les obres de restauració, situada una mica per sobre de la que ocupava el públic assistent a l’acte i de les persones que van fer els parlaments amb què va començar.


Després dels parlaments vam fer la nostra actuació amb els cants següents:


Cant a la senyeraLluís Millet (1867-1941)

Il est bel et bonPierre Passereau (1509-1547)

Tourdionanònim francès del s. XVI

Caseu-vos minyonstrad. de l’Urgell, arr. Jesús Capdevila (1891-1982)

Cançó de beuretrad. catalana, arr. Enric Ribó (1961-1996)

Els segadorsarr. Josep Viader


Un moment ben emotiu va ser el de cantar el Cant a la senyera mentre l’ensenya quadribarrada era hissada a la torre que corona el castell. Cal dir que el vent també feia voleiar els cabells d’algunes cantaires i, especialment, els de la Sara, la nostra directora. I també cal dir que no va aconseguir d’arrossegar cap partitura.

 
                                  


La Diada del Castell va continuar amb actuacions castelleres, concert de l’Orquestra de l’Escola de Música del Gironès, ..., i culminà amb una esplèndida arrossada popular de la qual van gaudir molts dels cantaires del Cor.





Xavier Merino, 11 de maig de 2017
Fotografies del web del Cor Maragall

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda