CONCERT DE CORALS SOLIDARI - Ramon Moncunill i Bernet



En el marc de la basílica de Sant Feliu de Girona -i coincidint amb “Girona, temps de flors”- es va celebrar el tradicional concert de cant coral organitzat per l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes i el Bisbat de Girona per tal d’ajudar les persones malaltes que faran properament la tradicional pelegrinació al santuari marià de Lourdes.

Enguany, van participar-hi cinc corals, amb un repertori molt variat, alegre i dinàmic, a l’abast d’un públic assistent que, a més a més d’escoltar bona música coral, volia passar una estona gratificant.

El primer torn fou pel Cor Infantil Niudenotes, seguit pel Cor Juvenil Móndeveus, ambdues formacions dirigides per la M. José Toledano. Molt de mèrit té engrescar tants nens i nenes i fer-los descobrir la bellesa de la música coral.

Desprès arribà el torn del Cor Gospel Girona, una formació coral de dilatada presència i tradició a la nostra ciutat, sota la direcció de Xavier Thió. Es notava que, a més de cantar, s’ho passaven molt bé i establien una animada complicitat amb el públic.

Seguidament, va actuar el Cor Malodes, dirigit per l’Eva Trullàs, amb un repertori heterogeni que incloïa cançons de la tradició hebrea, basca, tanzana i catalana.

La cloenda la vàrem posar nosaltres, el Cor Maragall. Per a aquest ocasió, i adaptant-nos a l’estil que es va fent tradicional en aquest concert solidari, més festiu que no pas tècnic, la nostra directora, Sara Pujolràs, molt encertadament, va escollir un repertori molt eclèctic:

I’m Gonna Sing ‘Till the Spirit Moves in My Heart (Moses Hogan), un espiritual negre, complex, molt sonor i brillant.

Moon River (Henry Mancini), un canvi d’estil total que buscava fer gaudir de la melodia íntima i emocional.

Al vent (Raimon), la coneguda cançó primerenca del nostre estimat cantautor, però en versió polifònica a quatre veus que li dóna un elevat ritme i contundència.

Finalment: Rama Lama Ding Dong (The Edsels), un divertimento vocal, molt conegut com a cançó d’estiu dels anys seixanta, que va posar la nota simpàtica a un concert un xic diferent.

Per acabar, les quatre corals vàrem cantar, com a cant comú, Sana Sananina (Robert Sund) i Dona Nobis Pacem (W. Mozart), posant el punt i final a una vetllada més festiva que seriosa, però que tenia una bona causa per contribuir-hi amb les nostres veus i el nostre entusiasme.


Ramon Moncunill i Bernet -  10 de maig de 2015

Fotografia de catalunyareligio.cat extreta d'internet.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda