SALUTACIÓ CONCERT DE FIRES 2011 - Auditori de Girona - Lluís Gil

Què seria la diada de Tots Sants, el dia culminant de la nostra Festa Major, si al programa de Fires no hi hagués el concert del Cor Maragall?

On es pot estar millor a aquesta hora, al punt del migdia, que en aquesta magnífica sala per escoltar el concert que un any més, i van... el Cor Maragall hem preparat amb entussiasme i esforç, tot s'ha de dir, perque tots vostés el puguin gaudir i compartir. I gaudint-ne i compartint-lo poder retre homenatge als compositors i als poetes autors de les lletres i les músiques de les cançons que escoltaran.
  Cantarem algunes cançons picardioses del Renaixement, cançons populars catalanes, espirituals negres de ritme trepidant o més melòdics... una mostra diversa que és testimoni de la varietat i la universalitat de la música. Mostra d'aquesta universalitat serà també l'homenatge que retrem a un poeta i a un músic extraordinaris i excepcionals. D'una banda al poeta Joan Maragall (commemorant el centenari de la seva mort) i de l'altra al compositor Franz Liszt (recordant el dos-cents aniversari del seu naixement).

D'aquestes dues personalitats ens fa especial il·lusió el record a Joan Maragall perquè interpretarem el Cant Espiritual, d'alguna manera el seu testament poètic, vital. I encara més il·lusió, si això fora possible, perquè  la música que escoltaran és de l'Àngels Alabert qui ha estat, des de la seva fundació i fins fa un parell d'anys, la directora del Cor durant trenta anys. A Maragall, en la seva absència li podem retre el record, a l'Àngels, avui, amb la seva presència, li agraïm i li agraïrem sempre la música.
  A vostés, gràcies per la seva fidelitat. Que ho passin bé i que disfrutin del concert i del que queda de la Festa.
  Moltes gràcies!

Lluís Gil i Aban en nom del Cor


Introduït inicialment per Lluís Gil l'1 de novembre de 2011

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda