PARTICIPACIÓ EN UNA GALA BENÈFICA - 20 d'abril de 2012 - Xavier Merino



El dia 20 d’abril, a la sala Xavier Montsalvatge de l’Auditori de Girona, vam participar a la Gala Benèfica de recollida de fons per a l’organització AD Iniciatives Socials, implantada a Girona des de 1994, que té com a finalitats impulsar i promocionar actuacions adreçades principalment a famílies i col·lectius en risc d’exclusió social i a l’atenció a infants i joves.

Els principals protagonistes del concert foren la nostra companya Gemma Coma-Alabert i la cobla Sant Jordi. Juntament amb membres de diversos cors gironins: Polifònica, Sabanova, Cor Geriona Infantil i Juvenil de l’EMM de Girona, interpretàrem la sarda Somni, de Manel Saderra Puigferrer i el Cant de la Senyera, de Lluís Millet amb lletra de Joan Maragall.
Tot i haver sentit cantar moltes vegades la Gemma, que des de ben joveneta s’integrà al Cor Maragall, dirigit llavors per la seva mare, Àngels Alabert i Feliu, ens va semblar més sensacional que mai. La dolcesa de la seva veu, l’expressivitat, la seva versatilitat per interpretar peces de gèneres ben diferents ens va sorprendre una vegada més i ens deixà bocabadats.
Acompanyada per la cobla Sant Jordi, interpretà quatre cançons d’Eduard Toldrà, les sardanes Per tu ploro, de Pep Ventura i Magdalena, de Manel Saderra Puigferrer, les Cinco Canciones Negras, de Xavier Montsalvatge, la cançó That’s the way, de Marc Timón i I got rhythm, de George Gershwin. Algunes d’aquestes obres foren interpretades per primera vegada en adaptació per a cobla fetes amb molt d’encert per Marcel Sabaté.
La cobla sola, dirigida per Marcel Sabaté, interpretà magistralment, intercalades en el programa: La filadora, de Manuel Oltra; Girona 1808, espectacular sardana de Ricard Viladesau; Puigsoliu, poema musical de Joaquim Serra.
El concert acabà amb la cobla i cors que interpretàrem les dues peces que ja he esmentat al començament.
Davant els forts aplaudiments del públic férem, com a bis, la sardana de Ricard Viladesau, Girona m’enamora, que enardí el públic i féu acabar apoteòsicament el concert.
Participem sovint en concerts benèfics i ho fem molt a gust. És una manera de mostrar la solidaritat de les persones que formem el cor, directora i cantaires, amb el treball social en benefici dels més desafavorits. Esperem poder-ho fer molts anys més.

Xavier Merino i Serra - 12 de maig de 2012

Imatges: Jordi i Olga (Cor Maragall)
Entrat inicialment per Lluís Gil el 15 de maig de 2012

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda