MISSA DEL GALL A SANT NARCÍS - NADAL 2011 - Xavier Merino

La Nit de Nadal, com és habitual, cantàrem la Missa del Gall a la parròquia de Sant Narcís de Girona. Ens aplegàrem una trentena de cantaires. Un d’ells debutava al nostre Cor.
Em va saber greu de veure que, tot i que l’església era força plena, d’any en any el nombre d’assistents va disminuint lentament. I també sobta veure l’absència gairebé total de jovent.
Com a cant d’entrada vam interpretar Joia en el món, de Häendel. Vam cantar l’antífona del salm responsorial i, abans i després de la proclamació de l’evangeli, l’Al·leluia del Messies de Hâendel. A l’ofertori, l’Ave Maria de Franz Schubert. Després del prefaci el Sanctus del mateix autor i a l’hora de la pau el cànon a tres de Mozart: Dona nobis pacem. A l’hora de la comunió, El noi de la mare i Santa Nit. Al final, mentre els fidels veneraven una imatge de Jesús, vam cantar les ben conegudes La pastora Caterina, Allà en un pessebre i Fum, fum, fum.

Després, amb la satisfacció de la feina ben feta, vam fer una xocolatada de germanor al Centre Cívic de Sant Narcís. Sort de tenir una presidenta que és Mestra Xocolatera. És bo de poder parlar i compartir una estona amb la resta de cantaires del Cor i, progressivament, estrènyer encara més els llaços de germanor i amistat que ens uneixen. També és d’agrair la participació a la xocolatada de familiars i alguns feligresos.
Que per molts anys puguem celebrar d’aquesta manera la Nit de Nadal!

Xavier Merino i Serra - 26 de desembre de 2011
Introduït inicialment per Lluís Gil el 28 de desembre de 2011

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda