GRAN CONCERT DE SANT ESTEVE 2011 - Xavier Merino



M’he permès d’escriure “gran” al títol no perquè fos un concert de gran durada, ni tampoc perquè actuéssim amb orquestra, ni tampoc perquè les obres fossin clàssiques, ni espectaculars, ni de dificultat extrema. L’he qualificat de gran perquè, malgrat la manca de publicitat, l’auditori de La Mercè s’omplí de gom a gom; perquè des del primer moment es va crear una molt bona sintonia entre el públic i el Cor; perquè vam cantar amb ganes i convenciment bo i seguint les indicacions de la Sara, la nostra directora; perquè en acabar el programa els aplaudiments del públic, que no cessaven, ens van obligar a tornar a sortir a l’escenari a interpretar una altra peça.
Si tenim en compte que fa anys que a Girona no es feia un concert de nadales populars i tradicionals el dia de Sant Esteve, és raonable pensar que el públic desitja que es faci i per això va respondre molt bé a la proposta que va fer l’Ajuntament, organitzador de l’acte. Crec que seria convenient de, en anys vinents, donar continuïtat al Concert de Sant Esteve i que segurament aniria bé de fer-lo a l’Auditori de Girona, més fàcilment accessible per a tothom. Malgrat que La Mercè és més cèntric, és desavinent per a totes aquelles persones que van amb cotxe i que han d’anar a cercar estacionament bon tros lluny.

El programa del concert va ser

Jingle bells nadala nord-americana, arr. S.Olivieri
Ding, dang, dong nadala ucraïnesa, arr. Serge Yaroff
El desembre congelat harmonització Manuel Oltra
Esta nit és nit de vetlla arranjament de S. Mas i Conde
Santa nit Franz Grüber
El ratolí de Betlem Fred Hall, adaptació de F. Solà
Allà en un pessebre nadala nord-americana, arr. J.E.Spilman
Cançó de bressol Johannes Brahms
Els àngels de la glòria arranjament de Manuel Oltra
Prec de Nadal Matilde Salvador
Gatatumba nadala andalusa, arr. J. Perera
El Noi de la mare harmonització d’Ernest Cervera
La pastora Caterina arranjament d’Antoni Pérez Moya
Fum, fum, fum harmonització d’Agustí Cohí Grau

El públic, convidat per Sara Pujolràs, va cantar la melodia d’aquesta darrera nadala conjuntament amb el Cor i, en tornar a sortir a l’escenari, vam cantar Joia en el món, de G. F. Häendel que va tancar definitivament el concert.
L’única queixa del públic va ser que el concert havia estat massa curt. De cara a l’any vinent i posteriors, si hi ha possibilitat de repetir-lo, haurem de mirar d’ampliar el repertori amb obres noves que allarguin una mica més l’acte.
Ara, per tancar el cicle de Nadal, ens queda el concert del dia 30 de desembre a l’església parroquial de Santa Eugènia de Ter, que serà a benefici de Càritas. En aquesta època, de crisi desfermada i un gran nombre d’aturats, la pobresa s’escampa pel nostre entorn i ens sentim solidaris de la bona tasca que fa Càritas i no dubtem a col·laborar-hi de la manera que tenim més a mà. Amb un concert que també procurarem que sigui un “gran” concert.

Xavier Merino – 27 de desembre de 2011
Entrat inicialment per Lluís Gil el 7 de gener de 2012

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda