ÈXIT DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2013 - Xavier Merino

                   
           Foto Lluís Serrat - PuntAvui             Foto Diari de Girona


El concert de Tots Sants d’enguany va ser tot un èxit. El treball intens dels darrers mesos va fructificar en el bon resultat obtingut. Va ser un concert diferent dels que havíem fet fins ara i, per a moltes de les persones que formaven el públic, una autèntica sorpresa. Cal dir que el magnífic i fastuós acompanyament de l’excel·lent Joan Sadurní Trio, amb ell al piano, Pere Coma al contrabaix i Enric Canada a la percussió, ens va donar seguretat i va ser un atractiu més del concert. O, potser, cal dir de l’espectacle?

Des del primer moment vam percebre la creació d’una bona sintonia amb el públic i això ens va donar seguretat i confiança. Personalment he de dir que la meva por escènica de l’any passat, en sentir-me tan petit en l’espai imposant de la Sala Xavier Montsalvatge de l’Auditori, enguany no va aparèixer i vaig cantar ben de gust i convençut des del primer compàs de la primera obra.

Tenia el temor que les persones que venen a sentir-nos i a passar una bona estona amb els nostres cants, en fer un concert, un espectacle, tan diferent dels que havíem fet fins ara, no ho acceptessin de bon grat. I anava equivocat de mig a mig. He de reconèixer l’encert de la Sara en idear i preparar aquest esdeveniment. I també el bon treball de l’equip que va preparar l’escenografia. I l’enginy i l’esforç de l’Isaac en els dibuixos que es projectaven a cada cançó.

En sentir opinions després del concert vaig tenir més d’una sorpresa. Els meus néts, infants i adolescents, em van dir que els havia agradat molt el concert i només em van retreure, els petits, que no hagués estat capaç de posar-me cap guarniment a cap de les cançons interpretades. Un amic que en sortir del concert de l’any passat em deia que havia trobat a faltar més cançons populars catalanes o alguna sardana, enguany em deia que li havia encantat la frescor, l’alegria i l’espontaneïtat que respiràvem tots els intèrprets i, també, les obres que van conformar el programa. Una altra persona em deia que ja era hora que haguéssim començat de posar-nos al dia. I encara una altra, assídua a les nostres actuacions, em manifestava que havia pensat que l’any vinent canviaria el nostre concert per alguna de les moltes altres possibilitats que ofereix Girona aquest dia, però que havia quedat tan sorpresa amb el que vam oferir al públic, que l’any vinent segur que tornarà. Diverses persones també van subratllar la molt escaient presentació feta per la Carme que els va situar en un context que els va ajudar molt a seguir el concert.

I, és clar, cal parlar del treball tan dur fet per la nostra estimada directora, la Sara, que va suar sang (metafòricament, és clar!) per conduir-nos, mesells com som, al resultat clamorós obtingut i per encomanar-nos el seu entusiasme per la feina ben feta. I també, de l’esforç de totes i tots els cantaires del Cor. I el dels músics que ens van acompanyar. Des d’aquí els dono les gràcies a totes i a tots pel treball fet i, també, per deixar-m’hi participar.

M’agradaria de fer algun comentari personal sobre, si no totes, almenys algunes de les obres que vam interpretar, però l’escrit esdevindria massa feixuc i deixaré passar uns dies abans de fer-ho.

També voldria convidar totes les companyes i companys del Cor a escriure les seves impressions i donar-les a conèixer en aquest bloc.

I ara toca treballar amb deler i concentració per preparar els concerts de Nadal a l’Escala i a Girona i algun altre que es pugui presentar. Concerts que tindran un caràcter ben diferent del que he comentat avui.

Xavier Merino – 3 de novembre de 2013

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/690416-el-gran-concert-del-cor-maragall.html?cca=1&cks_mnu_id=459
----
http://www.diaridegirona.cat/girona/2013/11/02/cor-maragall-lauditori-trio-luxe/641828.html


Entrat inicialment per Lluís Gil el 5 de novembre de 2013

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda