CONCERT DELS DOLORS A AMER - 1 d'abril de 2012 - Xavier Merino


La Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors d’Amer ens va convidar per fer, el dia del Ram, el concert de cloenda de les celebracions que es fan cada any a la població en honor de la Mare de Déu.

L’església parroquial, que havia estat la del monestir, romànica, del segle XII, de planta basilical amb quatre absis, va ser construïda sobre l’anterior que havia estat consagrada l’any 949, és d’una gran bellesa i només d’entrar-hi i veure-la ja sensibilitza i motiva, almenys a mi, per cantar el màxim de bé dintre de les meves possibilitats.

Sospito que no sóc l’únic a qui li passa perquè la veritat és que les cares de satisfacció dels cantaires i l’entusiasme amb què vam cantar eren motivades per alguna cosa més que pel bon acolliment que ens feren els amerencs. Vam anar desgranant el repertori previst i ens vam sentir, des de bon començament en sintonia amb el públic. Entre ells i nosaltres es va notar un clima de mútua simpatia, d’enteniment i de ganes de gaudir del concert, els uns cantant i els altres escoltant.

És clar que una bona part del mèrit és de la nostra directora que amb el seu esforç ens mena cap als objectius d’interpretació que s’ha fixat per endavant. Amb la seva paciència, l’entusiasme que ens encomana i l’esforç de totes i tots els cantaires, anem assolint un nivell de qualitat envejable, digne del Cor.

En acabar el concert el president de la Congregació va lliurar a la Sara un pom de roses, belles i oloroses, que perfumaven l’entorn. I tot seguit, als baixos de la casa parroquial ens fou ofert un refrigeri amb una esplèndida coca de crema i uns bunyols molt ben elaborats.

Em limitaré a copiar el programa perquè en escrits anteriors ja he anat comentant moltes de les peces i podria ser repetitiu i pesat:

                        Regina Coeli a dos cors – Joan Cererols
                        Ave Maria – Franz Liszt
                        Locus Iste – Anton Bruckner
                        L’Eternel et son nom – Franz Liszt
Salve Regina – Enric Morera
Ain’-a That Good News – William L. Dawson
Càntic Espiritual – Àngels Alabert sobre poema de Joan Maragall
Els Degotalls – sardana – Ricard Castells i Francisca
Angelina – Auguste de Pradin
Canto negro – Xavier Montsalvatge
Ton pare no tè nas – versió coral de Baltasar Bibiloni
La filadora – divertiment de Francesc Vila

Fora de programa cantàrem An irish blessing, balada irlandesa arranjada per James E, Moore, Jr.

Cal destacar l’assistència al concert, igual que el dia abans al Mercadal, de l’Eamon, excantaire irlandès de la coral. Totes les persones que hi van coincidir en l’època que va ser entre nosaltres en tenen un record excel·lent i se l’estimen de veritat. Sentiment que també és compartit per ell.

Xavier Merino i Serra - 3 d’abril de 2011


Entrat inicialment per Lluís Gil el 4 d'abril de 2012

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda