INTERCANVI AMB EL SOLIDARITEITSKOOR KANTIKUNE DE HASSELT

 

Actuació del Solidariteitskoor Kantikune

El 15 d’abril, a l’església parroquial de Sant Narcís, vam fer el primer concert de l’intercanvi amb el Solidariteitskoor Kantikune de la ciutat flamenca de Hasselt. Aquest intercanvi el teníem programat per a l’any 2020 però l’epidèmia de covid19 que hi va haver i de la qual encara ara es donen molts casos ens va obligar a ajornar-lo.

El cor belga va arribar a Girona dijous dia 13 i una de les primeres coses que van fer va ser cantar públicament a la plaça de la Independència L’estaca, de Lluís Llach, amb harmonització de Manuel Oltra, una de les cançons que havíem previst de fer com a cant comú al concert que el 2020 vam haver d’ajornar. Va ser el seu primer contacte amb Girona i els gironins.

La nostra ciutat els va agradar molt i podem dir sense exagerar que en van quedar enamorats. Membres de la Comissió d’Intercanvis del nostre Cor els van acompanyar els dies que van ser a Girona. El matí del dia 13 van assajar a l’església de Sant Narcís per familiaritzar-se amb el so, veure com havia de ser la col·locació dels cantaires, ... A la tarda vam poder assajar les cançons previstes per al cant comú i des de llavors vam mantenir l’expectació per veure si el públic respondria a la difusió que havíem fet per atraure assistents.


Actuació conjunta dels dos cors

En entrades anteriors d’aquest bloc ja hem explicat que el Solariteitskoor Kantikune és un cor solidari, nascut el 1990, que destina la recaptació dels concerts a finalitats solidàries. En aquest cas la recaptació aconseguida, a preu emocional a la sortida del concert, la vam destinar íntegrament a l’entitat Fràter Girona que ja fa molts anys que es dedica a atendre i millorar la vida de persones discapacitades.

El públic va respondre a la nostra crida i va omplir totalment l’església. El concert el va iniciar el nostre Cor Maragall.


Actuació del Cor Maragall


Després els cantaires flamencs van interpretar la seva part del programa amb un repertori ple de ritme, alegria i entusiasme i podríem dir que van cantar i ballar totes les obres. El ritme, l’entusiasme, la simpatia i empatia dels flamencs va guanyar el públic que es va lliurar totalment embadalit a les seves interpretacions. Quan els dos cors conjuntament vam entonar L’estaca, de Lluís Llach, amb una força i potència extraordinàries, bona part del públic s’hi va afegir i el concert va acabar apoteòsicament amb tot el públic aplaudint dempeus.

Després de l’intercanvi de regals habitual el Solidariteitskoor va lliurar a Fràter Girona el producte del recapte que van fer entre els seus cantaires i acompanyants, una iniciativa que ens va emocionar a tots, públic i cantaires.

En sortir del concert vam fer un piscolabis al Centre Cívic de Sant Narcís. Va ser una estona de coneixença, convivència i germanor que va anar seguida d’una bona cantada que vam cloure amb L’hora dels adéus cantada en català i en flamenc simultàniament. Cal remarcar la gran qualitat humana –amabilitat, simpatia, somriure constant, entusiasme, interès per les nostres coses- de tots els components del Solidariteitskoor.


Els directors


Tenim previst d’anar a Hasselt, a tornar la visita, cap a final d’any. Esperem que no hi hagi cap més pandèmia ni cap altra causa que ens faci ajornar el viatge.

Xavier Merino, 5 de maig de 2023

 


PROGRAMA

 

COR MARAGALL, dir. Sara Pujolràs

Stabat Mater - Mariano Garau

Idil·li - Joan Altisent

El cant de les estacions - Rémy Cage, harm. François Provencher, trad. Joan Costa

The River She is Flowing - Cançó índia, arr. Michael Gohl

Al vent - Raimon, harm. Antoni Ros Marbà


 

SOLIDARITEITSKOOR, dir. Hugo Keunen

Jambo - Teddy Kalanda Harrison, arr. Jacob Narverud

Harbour - Anna Tabbush

Where have all the flowers gone - Pete Seeger, Joe Hickerson, arr. Hugo Keunen

The times there are changing - Bob Dylan

Tarakihi - Tadicional Maorí, arr. Vicky Wilssens

Masibambane - Tradicional Ndebele (Zimbabwe)

On écrit sur les murs - Romano Musumarra, Jean Marie Moreau, arr. Demis Roussos

Amar es entregarse - Cançó tradicional d’El Salvador

 

CANT COMÚ

Ahuna ya tswanang le Jesu - Espiritual tradidional sotho

L’estaca - Lluís Llach, arr. Manuel Oltra

 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda