COP D'ULL A L'ANY 2022 - Xavier Merino

 

Concert de Música Sacra al Mercadal

Fa pocs dies que hem acomiadat l’any 2022, un bon any per al nostre Cor Maragall. Després de dos anys molt condicionats per la pandèmia del Covid19 la societat en general ha pogut reprendre les activitats habituals i assistir a concerts, conferències, teatre, projeccions cinematogràfiques i tantes altres activitats que es van haver de restringir molt. I nosaltres hem pogut tornar a gaudir amb assaigs i concerts

Pel que fa al Cor Maragall, si fem un balanç de 2022, veurem que l’activitat ha estat abundosa.

Vam participar al concert ja tradicional de música sacra coral que, des de fa ja molts anys, es fa la vigília del Ram a l’església de Santa Susanna del Mercadal.


El Cor Maragall al concert de Temps de Flors

Al concert de Temps de Flors, a l’església del Carme, vam rebre la visita de l’Orfeo Vigatà i va ser tot un èxit.

L'Orfeó Vigatà al concert de Temps de Flors


També vam participar al concert de música coral a benefici de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes que es fa des de fa uns anys, generalment, a l’església de Sant Feliu de Girona.

 

Concert de l'Hospitalitat de Lourdes - Església Parroquial de Sant Feliu


Vam poder fer el Concert de Fires, el dia de Tots Sants, a la sala Xavier Montsalvatge de l’Auditori de Girona. Enguany el vam dedicar totalment a la música coral catalana i va incloure cançons tradicionals harmonitzades per autors catalans i composicions d’autors catalans del segle XX. Entre els autors interpretats hi van ser molt presents els gironins. Vam treballar molt a fons les obres d’aquest concert i el públic en va sortir molt satisfet per la qualitat de les obres, les interpretacions que en vam fer i la varietat del repertori. I cal destacar  la presentació de les obres amb una gran actuació de Salvi de Castro, l’acompanyament del virtuós pianista Joan Sadurní i la direcció excel·lent i precisa de Sara Pujolràs i Naspreda.

 

Concert de Tots Sants


Així mateix hem pogut reprendre l’acompanyament musical de la missa del gall de la parròquia de Sant Narcís barri en què va néixer el Cor Maragall per iniciativa d’Àngels Alabert i Feliu que el dirigí durant trenta anys, i on hem fet la majoria d’assaigs tots aquests anys.

Hem reprès la celebració del Concert de Sant Esteve a l’Auditori del Centre Cultural de la Mercè amb un ple total del recinte.

Com a activitats fora de l’habitual del Cor la majoria de cantaires van cantar, juntament amb cors d’alt nivell i l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Novena simfonia de Ludwig van Beethoven a Sabadell, Terrassa, al Palau de la Música Catalana i a Girona. En aquest últim concert també hi van participar cantaires d’altres cors gironins.

Novena simfoina de Beethoven al Palau de la Música Catalana

Novena simfonia de Beethoven a l'Auditori de Girona


I, finalment, bona part dels cantaires també van participar a l’enregistrament del vídeo Carol of the Bells amb el patrocini de “la Caixa” i la participació de molts altres cantaires gironins i molt bons professionals de la música i l’àudiovisual.

Així mateix podem esmentar el curs intensiu d’interpretació coral fet amb la soprano gironina Laia Frigolé que ens ha servit per millorar la sonoritat del Cor.

Una novetat és que vam emprendre l’aventura de fer vídeocasts. N’hem publicat cinc amb molt bona recepció i acollida del públic. Durant l’estiu també vam escampar fotografies d’arreu del món amb membres del Cor que s’identificaven amb una enganxina amb el nostre logotip.

Tot aquest volum de feina feta ha satisfet els cantaires, la nostra directora i també el públic. Esperem que l’any 2023 que tot just comencem puguem continuar amb aquest ritme d’activitat i que el nostre públic i tots els components del Cor en puguem gaudir conjuntament.


Xavier Merino i Serra - 15 de gener de 2023

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda