UN CONCERT MEMORABLE - Joquim Pardàs





UN CONCERT MEMORABLE

Encara emocionat pel concert d’aquest matí, aquí van les meves impressions:

Ja només a l’entrada dels cantaires a l’escenari hem gaudit d’una explosió de color! Tots els colors de l’arc!... Els dibuixos de l’Isaac, la realització d’en Robert, la posada en escena, tot presagiava un concert que seria memorable.

L’AL·LELUIA de Cohen i el BLOWIN IN THE WIND de Dylan, i WHAT A WONDERFUL WORLD, han començat a emocionar-nos i encomanar-nos la vostra il·lusió, emoció, germanor, el desconsol, la lluita... Després el TU MAI CAMINES SOL, on sense partitures us hem pogut sentir molt a prop amb un gest d’acostament impressionant. Per a mi un dels més significatius i culminants del concert.

Hem escoltat L’ESTACA, i hem sentit com bufava EL VENT d’en Raimon. El goig i la lluita de la BELLA CIAO, fins arribar a la revolució dels clavells amb LA GRÀNDOLA, que ens mostrava que també pacíficament es pot arribar a molt.

Ha seguit HEVENU SHALOM, un intent de perdó i tolerància per arribar a una pau que sembla impossible. Igualment el DONA NOBIS PACEM i l’IMAGINE, que ens dona esperances per somiar en un món millor. Heu passat pel VERDI històric, on el clam del poble d’esclaus somia amb un demà millor.

El crit per la llibertat de FREEDOM IS SWEET, d’Ellington, que tants bons records em porta a d’aquell viatge a Veszprém. Vaig tenir la sort d’acompanyar-vos en aquella enyorada Setmana Cantant de fa tants anys. Però, la llibertat es dolça? Ho hauria de ser, sobretot per als que en el nostre país actualment no la tenen i, com bé diu la cançó, que heu interpretat tant bé, FREE AT LAST, lliures per fi. Esperem-ho!

Ha arribat LA BALANGUERA, una cançó molt nostra, que és com un sospir de pau i tranquil·litat d’esperit. Per posar-nos finalment l’emoció a flor de pell i als ulls amb el CANT DE LA SENYERA.

Amb aquest concert, tant ben dissenyat i interpretat, estic segur que heu arribat al cor i a l’anima de tots els oients. Felicitats, especialment a la Sara per l’encert en programar aquest concert, també en Salvi, en Sadurní i a tots els cantaires. Heu encomanat la vostra emoció a tots els que hem tingut la sort d’estar un any més al concert de Tots Sants.

Per molts anys!


Joaquim Pardàs, 1 de novembre de 2018

Fotografia de Jordi Baquero

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda