GIRONA, "CIUTAT DE FESTIVALS"? - Lluís Gil i Aban

 


Mai vaig sentir ni llegir una explicació plausible de perquè es va eliminar, en el sentit més literal de la paraula, el Festival de Músiques del Món, de Girona. Possiblement el que calia fer era canviar el model, modificar la programació, demanar l'opinió als experts... però enterrar-lo, com es va fer, em va semblar una decisió dràstica i fora de lloc.

Aquesta reflexió la feia ahir mentre, a Perpinyà, donava un cop d'ull al magnífic programa del 30è Festival de Música Sacra, que s'hi celebrarà del 16 al 26 de març d'enguany: http://www.mairie-perpignan.fr/…/cu…/festival-musique-sacree
..
L'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, escriu en la seva salutació, al programa:

..."En els períodes difícils, la cultura ha de ser una muralla, un fonament col·lectiu per a una societat capgirada i en plena interrogació.
El paper d'una política cultural és el de donar sentit a la nostra vida i a la nostra acció.
És en aquest marc i amb aquest compromís que el festival de música sacra de Perpinyà mobilitza tot els actors, els col·laboradors, els artistes, els pedagogs i els educadors per compartir la nostra riquesa comuna, per afirmar que només l'excel·lència i l'exigència així com l'escolta a l'altre permeten l'intercanvi, la creativitat i el diàleg.
Desitjo que aquest festival sigui el símbol de la sinergia d'una ciutat "destinació cultural" a través d'un projecte portat per un equip voluntari i apassionat.
A tots, un excel·lent festival, estiguem orgullosos de la nostra acció.
...

Lluís Gil i Aban, 4 de març de 2016
 
Imatge: Festival Música Sacra Perpinyà.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda