CONCERT A BENEFICI DE CARITAS - Pepus Daunis i Estadella





Aquest divendres 15 de gener passat el Cor Maragall va compartir, al teatre municipal de Girona, amb la Laia Frigolé i la Lamia Bensmail, un concert benèfic per a Càritas.

Aquest concert va ser patrocinat per la Fundació Valvi, com ha patrocinat altres actes culturals a benefici de l’entitat d’acció social Càritas. La gent va respondre a la convocatòria tot omplint la platea del teatre.

En una primera part del concert, la versàtil soprano santgregorienca,  acompanyada magistralment al piano per Lamia Bensmail, van interpretar obres de musicals.

En un ambient intimista, on en l’escenari hi havia disposada només una cadira i un penjador amb diferents boàs, plomalls de colors vius enroscats al coll, la Laia Frigolé ens va endinsar en el món de “París-Broadway-Barcelona”.

Va iniciar el concert amb tres peces de West Side Story de Leonard Bernstein, el tango havanera Youkali de Kurt Weill i la peça I got plenty o’nuttin del musical Porgy and Bess de George Gershwin. Del musical Follies d’Stephen Sondheim va interpretar les peces Broadway baby i Losing my mind. Va acabar la primera part amb les peces L’amor no és cec, peça burlesca del musical Flor de Nit, i amb Think of me del musical The Phantom of the Opera de Andrew Lloyd Webber.

 

A continuació els membres del cor Maragall, sota la magnífica i acurada direcció de la Sara Pujolràs, van aparèixer a escena. Van entrar des dels laterals de la Platea i d’entre bambolines entonant sotovocce la tornada de la primera de les peces que varen cantar: Rama Lama Ding Dong de The Edsels.

El cantaires del Cor Maragall anaven  caracteritzats dels anys 60,  la generació que volia canviar el món. Rockers, hippies, surfistes, faldilles prisades, cabells engominats... varen iniciar el seu repertori amb un quartet de solistes de rigorós negre amb ulleres de sol.

Una cuidada escenografia acompanyava la coral. Taules de surf, paraigües amb flors de colors, xarxes, cadenes per a ser trencades i una projecció d’imatges acompanyaven cadascuna de les cançons.

La narració d’en Salvi de Castro va introduir amb un text just i mesurat cadascuna de les peces. Peces d’amor com la segona peça Can’t help Falling in Love d‘Elvis Presley o de revolta com la següent Blowin’ in the Wind de Bob Dylan, peça molt encertada en el marc de l’actuació de Càritas.

Peces més desenfadades com els Somnis californians (California dreamin’) en un fred hivern a Los Angeles o la cançó popular mexicana la Cucaracha, amb la mort final de l’escarabat -fins i tot d’un que s’escapava- van conduir cap a cançons de caire més intimista i romàntic.
La Bella Lola, la popular havanera, i les Paraules d’amor d’en Joan Manuel Serrat varen formar part d’aquest apartat més romàntic, amb l’intermedi del Teorema de Thales de Les Luthiers. Cançó humorística on es barregen amor i matemàtiques, amb demostració final inclosa.

 


Per acabar l’himne l’Estaca de Lluís Llach i la cançó Un beso y una flor de Nino Bravo, interpretada pel duet de tenors Jordi i Ramon -en  Nino i en Bravo- varen cloure aquesta segona part.

Els aplaudiments del públic van donar pas al parlament del representant de Càritas on va agrair a la Laia i a la Lamia per la seva magnífica interpretació, així com per la posada en escena i cançons al Cor Maragall i a la seva directora, la Sara Pujolràs. Va aprofitar l’acte per a parlar uns moments de la tasca de Càritas interparroquial de Girona i de la memòria que s’havia repartir als presents. Sota el lema Un cercle per a la inclusió social es repassen les accions d’aquesta ONG en àmbits com l’acollida, la distribució d’aliments i roba, l’habitatge,  l’atenció als col·lectius desfavorits com gent gran, immigrants, infants... i l’educació. Va acabar el parlament convidant els assistents a fer una donació per a dur aquesta tasca endavant. 

L’acte es va cloure amb una interpretació conjunta de la peça Tu mai caminaràs sol del musical Carousel popularitzada com a himne del club de futbol Liverpool.

El caminar amb l’esperança al cor i acompanyat d’altra gent, gent com els voluntaris de Càritas que es van veure a la imatge que acompanyava l’actuació, va ser el missatge cantat que va cloure l’actuació.

Esperem que el cor Maragall  hagi pogut col·laborar a disposar d’una bona recaptació per a una bona finalitat.

Pepus Daunis i Estadella, 19 de gener de2016


Il·lustracions facilitades per l'autor.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda