EL COR MARAGALL EN EL 30è ANIVERSARI DE TV GI - David Casellas i Gispert

Fotografia d'El Punt Avui +

El Cor Maragall vam tenir el goig de participar a l’Auditori de Girona en la celebració del 30è aniversari de l’emblemàtica televisió de Girona, que acompleix un paper social molt important dins la societat gironina. El cor Maragall, que sempre hem volgut estar al servei de la ciutat de Girona, no podíem deixar de ser-hi presents. Sens dubte l’aniversari de TV Girona és un fet històric per a tots els gironins i també per a la nostra coral, que ha comptat sempre amb el suport de la Fundació Valvi (a més, gairebé podem dir que hi estem directament emparentats).

Els cantaires hi vam arribar poc abans de les vuit del vespre, per tal de poder fer un assaig previ amb el quartet de corda de la Giorquestra. Sense cap contratemps, vam poder fusionar cor i corda en una harmonia sublim.

Gran part de l’acte, els cantaires del Cor el vam poder presenciar des d’una llotja lateral reservada per als cantaires (l’última part la vam poder seguir des de l’escenari mateix).

L’acte va començar (no podia ser d’una altra manera) amb unes imatges històriques dels inicis de la Televisió de Girona, i després d’un parlament del director de Televisió de Girona es van lliurar el premis TVGI a gironins que s’han destacat en el àmbits de l’esport, la cultura, la solidaritat i la recerca: al club de bàsquet femení Spar Citylift Uni Girona, al productor cinematogràfic Edmon Roch, a UAP (que organitza les Cantates per la Pau)  i a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IdibGi).

A continuació vam poder gaudir escoltant els discursos de les autoritats presents a l’acte: el president de Televisió de Girona, el president de la Diputació i l’alcalde de Girona. I just abans que parlés el president de la Generalitat de Catalunya (quina llàstima!) vam haver de sortir de la nostra llotja per dirigir-nos cap a darrere de l’escenari per preparar-nos per a l’actuació estel·lar.

Ja amb la interpretació de l’Estaca, el cor va desfermar els ànims de l’auditori (ansiós de manifestar davant el nostre President les seves proclames sobiranistes, en un dia històric en què s’havia confirmat l’acord dels principals partits per formar una llista unitària). Els aplaudiments i els crits d’Independència van deixar pas a la interpretació conjunta amb el quartet de la Giorquestra, amb una peça més intimista però també amb una bona dosi d’emotivitat, Moon river.  A continuació, en un aniversari no podia faltar el pastís i la tradicional bufada de les espelmes (tots junts, en una llista única de bufaires, Joaquim Vidal, Pere Vila, Carles Puigdemont i Artur Mas ens van demostrar la força —de bufera— que tenen). I com no podia ser d’una altra manera, la culminació apoteòsica de l’acte va arribar amb la interpretació dels Segadors i els inevitables crits d’Independència.


Finalment, tots vam poder cloure la festa en el vestíbul de l’Auditori, en un excel·lent sopar a peu dret, amb abundància d’exquisides viandes i begudes, amb una bona companyonia que permetia que estiguessis menjant tranquil·lament al costat de les autoritats o d’una càmera de televisió que gravava algun dels protagonistes de la nit. Va ser una vetllada molt emotiva i exitosa. Desitgem que Televisió de Girona continuï molts més anys, amb aquesta salut tan envejable, amb el mateix nivell de proximitat envers la ciutadania.

David Casellas i Gispert - 15 de juliol de 2015

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda