CONCERT NOCTURN A BANYOLES - Xavier Merino

El dia va morint sobre l'Estany de Banyoles



Quan sobre un quart de deu del vespre vam començar d’arribar a la terrassa de La Carpa feia un vespre tranquil, l’aire romania quiet i l’estany platejat reflectia la darrera claror del dia. Quina serenitat que transmetia!

Era la primera vegada, almenys per a mi, d’actuar a les postres d’un sopar. Una experiència nova que em tenia encuriosit. I, perquè no dir-ho!, neguitós. El públic podia ajudar a fer que la nostra actuació anés bé o que tot plegat fos un desastre. Què passaria? La visió de l’estany, amb l’aigua gairebé immòbil, em va asserenar i ho vaig interpretar com un bon auguri.

Mentre els comensals anaven entrant al menjador, nosaltres anàvem baixant al soterrani on els dissabtes al vespre es fa sopar i ball. Allà vam poder preparar les veus i assajar, amb calma, els cants que havíem d’oferir al públic. Les taules d’aquell menjador ja eren parades per a l’endemà i hi havia un bon assortiment de licors i beuratges alcohòlics que, per sort del Cor i de La Carpa, cap de nosaltres no va provar de tastar.

Era el 22 de maig, primavera granada, avançament d’estiu, i el sopar era de final de curs de l’Escola Oficial d’Idiomes de Banyoles que, a més, celebrava el desè aniversari. Em sembla recordar que hi havia 113 comensals inscrits.

Vam entrar al menjador abans que no servissin les postres i després de diversos parlaments, lliurament de premis, etc, vam començar la nostra actuació.

Val a dir que el comportament del públic que ens escoltava va ser correctíssim, extremament educat en tot moment i que ens van aplaudir a cor què vols.

El programa que vam interpretar va ser:

Blue moon – Rodgers
Angelina – Auguste de Pradin, arr. Sten Källman
LaLaLaCalypso – Severin Geissler
Moon River – H. Mancini, arr. Fèlix Vela
I’m gonna sing ‘til the Spirit moves in my heart – Moses Hogan
El humahuaqueño – Edemundo Zaldívar
El general Bum-bum – Joan Llongueres, harm, Manuel Oltra
Rama lama ding dong – The Edsels, versió X. Teruel
Al vent – Raimon, harm. Antoni Ros Marbà
Bon menú! – Zöller

Per correspondre als inacabables aplaudiments vam tancar definitivament la nostra actuació amb el cant, ben adient al moment, de Goodnight, well it’s time to go, mentre anàvem desfilant cap a la sortida del menjador.

Com es pot apreciar, en honor del públic que ens escoltava, va ser un concert ben políglota, ja que vam utilitzar quatre llengües.

Cal dir que ens van obsequiar amb una coca boníssima acompanyada d’unes copes de xampany, altrament anomenat cava, que vam beure amb seny per no tenir problemes de retorn cap a casa. Amb l’airet de la terrassa i el xampany fresquet ens vam refer una mica de la suada intensa del concert.

Va ser una bona experiència i un concert que recordarem força temps.


Xavier Merino i Serra – 20 de maig de 2015

Fotografia d'Anna Artigas

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda