CONCERT DE CORALS SOLIDARI "GIRONA TEMPS DE FLORES" - Ramon Moncunill




Basílica de Sant Feliu. Diumenge, 12 de maig de 2013

El darrer concert de la nostra coral el vàrem oferir el diumenge 12 de maig a la tarda, a la basílica de Sant Feliu de Girona, en el marc de les celebracions i activitats que configuraven la tradicional setmana de “Girona, temps de flors” però, concretament, amb motiu  de la celebració del Concert de Corals Solidari, organitzat per l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes i el Bisbat de Girona per tal d’ajudar els malalts de la peregrinació a Lourdes.

Enguany, gaudírem de la trobada de quatre formacions corals: la Coral “Tutti Veus” de Cassà de la Selva; el Cor Parroquial de Besalú; el Cor Parroquial de Sant Jaume de Salt, i el Cor Maragall.

La nostra directora, Sara Pujolràs, va triar un repertori ben arrodonit i variat en estils. A l’inici, la Carme de Castro, de manera adient i amb paraules molt sentides, va tenir cura de presentar la nostra actuació com a contribució i unió afectiva amb totes les persones malaltes amb les quals volíem compartir el nostre sentiment de solidaritat, dedicant-los, sobretot, la primera de les nostres cançons:La vall del riu Vermell, una coneguda cançó del folk americà –amb orígens als indis del Canadà en el segle XIX- harmonitzada pel mestre M. Oltra.

Tot seguit, vàrem interpretar O vos omnes, de Pau Casals, una joia de la música sacra, amb text del Llibre de lamentacions, de l’Antic Testament; una delicada partitura que emociona de debò.

Variant l’estil, interpretàrem una bonica sardana que podríem qualificar de “mariana”: Els degotalls, del mestre Ricard Castells i amb lletra d’Amadeu Miralles. La cloenda, amb  ritme i força expressiva, va ésser la interpretació de l’espiritual negre The battle of Jericó, de Moses Hogan, realment espectacular i vibrant.

Finalment, les quatre corals varem cantar El canon de la Pau, com a cant comú.

L’església de Sant Feliu, plena de gom a gom, va resultar el marc ideal, noble i digne, a aquest esdeveniment…

                                                                         Ramon Moncunill i Vernet
                                                                          18 de maig de 2013


Publicat inicialment per Lluís Gil el 21 de maig de 2013

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda