ANDREA MARCON - director del Concert Participatiu de Nadal - Girona 2010

Andrea Marcon és el músic [solista, compositor, professor i director] que dirigirà el Concert participatiu de Nadal d'enguany a l'Auditori de Girona el proper 15 de desembre de 2010. 
Ahir, al pre-assaig general, vam tenir l'oportunitat de cantar sota la seva direcció i copsar la seva agudesa i sensibilitat i el seu saver fer. 
Andrea Marcon (Treviso, Itàlia, 1963) va estudiar clavecí i orgue i es va graduar el 1982. Més endavant es va graduar en música antiga al conservatori de Basilea, on va completar els seus estudis amb mestres de gran renom, com Top Kopman entre altres.
Va desenvolupar un programa de concerts de clavecí i orgue, en solitari. El 1997, a Venècia, en col·laboració amb la Escuola Musical di San Rocco, va fundar l'Orquestra Barroca de Venècia, amb la intenció d'interpretar obres del barroc italià oblidades, interpretades amb instruments d'època o còpies d'aquests.
En l'actualitat actua com a solista i com a director convidat a diverses orquestres d'Europa, dels Estats Units i el Japó.
Els seus treballs de recerca l'han portat a descobrir algunes obres del barroc italià [Orion, de Francesco Cavalli, Vespres de Nadal, de Claudio Monteverdi, Els Jocs Olímpics, de Cimarosa, entre d'altres].
Ha intervingut en l'àmbit de l'òpera amb l'Orquestra Barroca de Venècia. Destaquen les seves interpretacions de Vivaldi, 
Ha grabat per Deutsche Gramophon i Sony.
És professor de clavecí i orgue a l'Schola Cantorum Basiliensis i imparteix cursos en moltes ciutats europees.
Publicat inicialment per Lluís Gil el 13 de desembre de 2010

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda