CONCERT DE TOTS SANTS 2023


 


Tenim les Fires a tocar i, com cada any, treballem intensament en la preparació del concert, ja tradicional, de la diada de Tots Sants a l’Auditori de Girona. Amb una novetat: el concert serà a les sis de la tarda.

El concert l’hem titulat UN-Í-SON perquè cal que tots, com a membres de l’espècie humana, ens sensibilitzem vers el canvi climàtic que ja patim en forma de llargues sequeres, pluges torrencials, temperatures cada vegada més elevades i fem el que sigui al nostre abast per evitar-ne o disminuir-ne les conseqüències. Entre tots hem malmès el planeta i cal que entre tots, sense discrepàncies, el salvem per al bé i la felicitat de les generacions que vindran després de nosaltres.

El nostre Cor Maragall, amb aquest concert, vol mostrar la bellesa de la natura mitjançant els quatre elements: aire, terra, aigua i foc/llum. Salvi de Castro, narrador habitual del concert, serà el druida que trobarà la fórmula d’un beuratge màgic que ens farà prendre consciència de la gravetat del moment i de la necessitat de protegir la Terra. La diversitat d’obres interpretades facilitarà l’aproximació a realitats diverses, temporals i geogràfiques, i posarà en relleu la necessitat d’un canvi profund de la relació entre la humanitat i el planeta. I aquest canvi profund, del qual esdevindrem conscients depèn de la nostra actitud personal i el canvi de costums en les petites coses i en la limitació del consum de productes, amb la qual cosa podrem influir en el terreny de la política i de l’economia.

Com a preparació per al concert, l’estiu passat, vam promoure a les nostres xarxes la implicació de la ciutadania en la protecció del medi ambient i la conservació de la natura amb la supressió d’envasos de plàstic, mitjançant la campanya #unviatgersostenible.

El concert serà dedicat a la nostra plorada i enyorada companya i amiga Iris Martí i Pujolràs, membre del Cor que va morir fa poques setmanes en un accident quan, en una cruïlla, un cotxe envestí la seva bicicleta. Per aquest motiu també participaran al concert la Coral Xàntica, dirigida per Sara Pujolràs, i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, dirigit per Isabel Mantecón, cors en què l’Iris també cantava. Les interpretacions de les obres del concert seran acompanyades pels pianistes Maria Àngels Pardàs i Joan Sadurní. També volem esmentar la col·laboració de la cantant, pianista i compositora Glòria Garcés amb un solo a La calma de la mar.

Com de costum, a la sortida del concert podreu fer una aportació en concepte de preu emocional o taquilla inversa.

Recordeu-ho! El concert serà a les sis de la tarda.




Xavier Merino i Serra, 22 d'octubre de 2023

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda