IX CONCERT SOLIDARI A BENEFICI DE L’HOSPITALITAT DE LOURDES – 21 de maig de 2023

 

Cant Comú

El 21 de maig passat vam participar, com d’habitud, al Concert Solidari a benefici de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, enguany per novena vegada. Al concert fet a l’església parroquial de Sant Feliu, també hi participaren el Cor Veus de Can Puig i el Cor Les Marín, ambdós de Banyoles i el Cor Sol Ixent de Fornells de la Selva.

Aquest concert sol coincidir amb la clausura de la setmana de Temps de Flors. En sortir del concert les brigades municipals ja treballen intensament per desmuntar els muntatges que hem pogut contemplar i admirar durant una setmana. Potser per aquest motiu és habitual aplegar a la bonica església romànico-gòtica un gran nombre de persones que passegen pels espais florals.

Cor Veus de Can Puig

El nombrós públic acollí calurosament tots quatre cors. Actuà primer el Cor Veus de Can Puig, seguit del Cor Les Marín i el Cor Sol Ixent. El Cor Maragall fou el darrer a cantar. La nostra actuació fou seguida pel Cant comú que aplegà prop d’un centenar de cantaires.

Em va cridar l’atenció que en aquest temps  en que es pronostica que l’ús de la nostra llengua decaurà notablement a tots Països Catalans, amb la possibilitat d’extingir-se en pocs decennis, només quatre de les obres interpretades ho foren amb la lletra en català i només una de les obres és d’autor català.

Cor Les Marín

El programa del concert de Temps de flors, en què rebérem la visita del Cor Lo Lliri de l’Ametlla del Vallès, presenta un contrast molt notable. En aquell concert, fet a l’església del Carme el dia 13 de maig, vuit dies abans, deu de les catorze obres interpretades eren amb la lletra en català i nou eren d’autor català. Crec que tots, públic i cantaires agrairem que la nostra llengua sigui més present als repertoris corals. Com deia Salvador Espriu, “hem viscut per salvar-vos els mots, per retornar-vos el nom de cada cosa. " (*)

El públic acollí amb entusiasme i complaença les interpretacions de tots quatre cors i la recaptació, voluntària per part del públic, també fou molt satisfactòria.

Xavier Merino i Serra, 13 de juny de 2023ç


Cor Sol Ixent


PROGRAMA DEL CONCERT

Cor Veus de Can Puig, dir. Glòria Bonal, piano Enric Cullell

Weiss, Peretti, Creato, arr. Raugh, Sharon

         The lion sleeps tonight

Howard, arr. Kirby Shaw

         Fly me to the moon

Buckland, Champion, Martin, Berryman, arr. Brymer

Viva la vIda

 

Cor Les Marín, dir. Glòria Garcés

Míkel Laboa

         Hegoak

Tradicional d’Haití

         Wangol

Tradiciona de Sudàfrica

         Ipharadisi

 

Cor Sol Ixent, dir. Anna Juandó, piano Rubén López Muñoz

B. Graham, R.Lovland

         You rise me up

Warren C. i Jim Jacobs, arr. Rosa Sanahuja

         Nits d’estiu

Richard Smallwodd

         Total praise

 

Cor Maragall

Cor Maragall, dir. Sara Pujolràs

Joan Altisent

         Idil·li

Remy Gage, harm. François Provencher. Trad. Joan Costa

         El cant de les estacions

Cançó pop. nord-americana, arr. Emmanuel Djob

         The storm is passing over

 

Cant Comú, dir. Anna Juandó

Jean Sibelius, text de Joan Casas

            Cançó de la Pau

 

 

(*) El dia que faig aquesta entrada al blog els diaris publiquen i comenten el programa contra la llengua catalana que el PP i Vox ja han fet públic al País Valencià abans de constituir les Corts Valencianes que hauran d’elegir el President de la Generalitat. Vegeu com a exemple:

https://www.ara.cat/editorial/l-amenaca-catala-ja_129_4730399.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda