CONCERT DE SANT ESTEVE - Ramon Moncunill







Joia en el món, Jesús és nat!

Un any més el Cor Maragall hem gaudit del tradicional Concert de Sant Esteve, celebrat a l’Auditori de la Mercè, de Girona.

Enguany -davant d’un públic molt familiar i amb ganes de passar-s’ho d’allò més bé- en aquest concert de nadales hem ofert un repertori variat i heterogeni. Podríem dir que el concert estava dividit –més o menys- en tres grups de cançons:

Hem començat amb la clàssica partitura de Praetorius En Natus Est Emanuel. Canviant de registre i estil, i amb l’acompanyament d’una delicada percussió, hem cantat l’antiga peça del segle XVI Tau garçó la durundena, de B. Cárceres. Ha seguit la clàssica O Jesulein SüB, de J.S.Bach i la tradicional Santa Nit de F. Grüber. Un moment d’alegria ha exultat amb la coneguda  i brillant Joia en el món, atribuïda  a G.F. Haëndel. 

Una simpàtica novetat d’aquest any l’ha constituït el fet que cada cançó era presentada per un cantaire que pronunciava unes breus cordials paraules, amb un missatge positiu i festiu. 

Un segon grup de composicions estava format per partitures d’autors moderns. Hem començat amb un clàssic, més representatiu del temps d’Advent, temps litúrgic de preparació del Nadal: Adventi enek, de Z. Kodaly; després han seguit nadales molt variades, tant d’estil, com de procedència geogràfica: Nadal, de B. Bibiloni; la popular Jingle Bells, de S. Olivieri; la també coneguda cançó nord-americana Nadal Blanc, d’I. Berlin; la nadala peruana Festejos de Navidad, de H. Bittrich;  la popular andalusa Gatatumba, de J. Perera; la nadalenca d’Alacant Done’m l’aguinaldo, de M. Querol i, per finalitzar, amb la coneguda cançó francesa Els àngels de la glòria, en l’harmonització de M. Oltra.

Ja per acabar, hem interpretat un seguit de nadalenques de casa nostra: La pastora Caterina, d’A. Pérez Moya; no podia faltar el popular Fum, fum, fum i la divertida El dimoni escuat, ambdues en l’harmonització de F. Vila. Per acomiadar-nos hem cantat la popular catalana de Nadal El desembre congelat, del mestre M. Oltra.

Una vetllada familiar, musical i entranyable, bonic colofó d’aquests dies de Nadal que estem celebrant

Déu nos dó unes santes festes, fum, fum fum…


Ramon Moncunill - 28 de desembre de 2016

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda