COR-ORFEÓ PARROQUIAL DEL VENDRELL







CURRÍCULUM DE L'ORFEÓ-COR PARROQUIAL DEL VENDRELL AMB QUI  EL COR MARAGALL COMPARTIRÀ AVUI EL CONCERT DE TEMPS DE FLORS.



El "Cor-Orfeó Parroquial" del Vendrell va ser fundat l'any 1955 amb la finalitat de solemnitzar les festes litúrgiques de la Parròquia de Sant Salvador, activitat que manté encara, sobretot en els dies assenyalats de Nadal, Epifania, Setmana Santa, etc. L'any 2005 va celebrar, doncs, amb tota una sèrie d'actes, el seu 50è. Aniversari, i l'any 2015 celebra el seu 60è. Aniversari també amb tota una sèrie d'activitats i concerts.


A part d'això, des de la seva fundació també interpretava concerts al Vendrell entre els quals destaquen les dues audicions de la Gran Missa de la Santíssima Trinitat per a dos cors, orgue i orquestra del vendrellenc Benvingut Socias, i l'escenificació de l'òpera Cavalleria Rusticana de P. Mascagni. A partir del 1966 amplià les seves actuacions fora de l'àmbit local.


Entrà, també, a formar part del Secretariat dels Orfeons de Catalunya -avui dia Federació Catalana d'Entitats Corals- i a participar dels aplecs i treballs comuns amb les altres corals federades. Va ser entitat cofundadora de l'espectacle nadalenc "Els Pastorets Musicals del Vendrell" on actuà durant molts anys. Ha fet concerts arreu dels Països Catalans i també, per exemple, a Saragossa, Durango, Covarrubias, Kortrijk (Flandes), La Vaur i Carcassona (Occitània), a més de participar en concursos a Sagunt (País Valencià) i Tolosa (Euskadi). Ha actuat dues vegades al Palau de la Música Catalana i ha gravat enregistraments per a RNE i per a la BBC britànica.


Ha interpretat, en solitari, obres com el Glòria de Vivaldi, la Missa II Pontificalis de Perosi, les Misses Brevis de Mozart, les Cantates de Nadal de J. S. Bach, i el Rèquiem de G. Fauré.


Conjuntament amb altres Corals també ha interpretat obres com la Missa de l'orfenat de Mozart, la Passió segons St. Joan de J.S. Bach, Jesucrist Superstar de Lloyd Webber, el Pessebre de Pau Casals, l'Stabat Mater op.138 de J. G. Rheinberger, la Novena Simfonia de Beethoven i el Llibre Vermell de Montserrat.


La coral ha tingut com a directors Jordi Pell, Albert Solé, Montserrat Meneses, Natàlia Casasús i Pere Lluís Biosca. El seu director actual és Jordi Solé. Està integrada per uns 50 cantaires, i resta oberta a noves incorporacions, tant masculines com femenines. El seu dia d'assaig és cada dimarts, a les 9 del vespre, a les mateixes dependències del Temple Parroquial.


També formen part del grup la coral infantil "El Petit Estel" -que consta de 4 grups segons l'edat- i el"Cor Joves Veus", que mantenen activitats musicals pròpies, i que cada any, per Santa Cecília, fan una actuació conjunta amb el Cor-Orfeó a l'Auditori Pau Casals.

Fotografia treta de http://cororfeoelvendrell.blogspot.com.es/. 

7 de maig de 2016 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCERT DE TOTS SANTS 2023

DESPRÉS DEL CONCERT DE TOTS SANTS 2023

QUARANTA ANYS DEL COR MARAGALL - Sara Pujolràs i Naspreda